23/01/2010: Ορυχεία Λαυρίου – ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΔΙΟΥ Ε.Σ.Ε.2010

Στις  23/01/2010 τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Λαμπρακόπουλος Θωμάς, Γεωργιάδης Γιάννης και Σωτήρης Γιάννης κατά την επίσκεψη σε ορυχείο ανακάλυψαν σπηλαίωμα στο βάθος του. Η επίσκεψη είχε οργανωθεί  παράλληλα με άλλη ομάδα της Ε.Σ.Ε. η οποία με οδηγό τον Φ. Έλληνα είχε δραστηριότητα στην κεντρική στοά.

Το ορυχείο είναι πιο κάτω από την κεντρική στοά και ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος του την δεύτερη επαφή. Έχει αρκετά σημεία με ωραίους κρυστάλλους, σταλακτιτικά, λιθωματικές λεκάνες (γκουρ), ένα αρχαίο πηγάδι και σχετικά σταθερά τοιχώματα.

 

Σε μία διακλάδωση προς το τέλος του περίπου μία ώρα μετά την είσοδο βρέθηκε σπήλαιο διαστάσεων 3,5 x 3,5 μέτρα και βάθος κατ’ εκτίμηση τουλάχιστον 15 μέτρα. Θα οργανωθεί ομάδα για την εξερεύνησή του.

 

Γιάννης Σωτήρης

 

 

Φωτογραφίες:  Γιάννης Σωτήρης. Γιάννης Γεωργιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *