1/5/2009: Στα –300 το Ψ207…και συνεχίζει!
Την 1η Μαΐου 10 Μέλη του Τμήματος Κρήτης πήγαν στην κορυφή Ψαρή των Λευκών Ορέων με σκοπό την συνέχιση της εξερεύνησης του βαράθρου Ψ 207. Το συγκεκριμένο βάραθρο είχε εξερευνηθεί έως τα -170m τον Ιούλιο του 2008 στην Αποστολή «Ψαρή 2008» που διοργανώθηκε από το την Ε.Σ.Ε. με τη συμμετοχή 33 σπηλαιολόγων.
Αργότερα στις 18-19/10/2008 τα μέλη του Τμήματος Γιάννης Σκοντινάκης και Βασίλης Βάγιας επιχείρησαν να προχωρήσουν την εξερεύνηση λόγω όμως δυσκολιών ήταν αδύνατο να συνεχίσουν στο ανεξερεύνητο τμήμα.
Αυτό το τριήμερο λοιπόν, το Τμήμα κατάφερε να προχωρήσει το βάθος του Ψ 207 κατά 90m και είναι βέβαιο ότι συνεχίζει τουλάχιστον άλλα 50m (σύνολο 310m). Το σημαντικό που παρατηρήθηκε είναι ότι σε βάθος 260m αλλάζει το πέτρωμα του σπηλαίου κάτι που δίνει ελπίδες για μεγαλύτερα βάθη. Τώρα αναμένουμε τον ερχόμενο Ιούλιο που θα γίνει η Αποστολή «Ψαρή 2009» για να το επισκεφτούμε ξανά.
Οι συμμετέχοντες (αλφαβητικά):
Βάγιας Βασίλης, Καρδαμάκη Αφροδίτη, Κολτσίκογλου Μαρία, Παπαδάκη Μαρία, Παπαδοκωστάκη Γωγώ, Παραγκαμιάν Σάββας, Πετράκης Μάνος, Σκοντινάκης Γιάννης, Στάθη Ιάσμη & Τσικανδηλάκης Αντώνης.
Σάββας Παραγκαμιάν