Μέλη της Ε.Σ.Ε. με τον Stephen Smith σε Σπήλαια της Αττικής


(O Stephen Smith κατεβαίνοντας στο βάραθρο Αντόνωφ)


Την Αθήνα επισκέφθηκε για λίγες ημέρες ο Αμερικανός σπηλαιολόγος Stephen Smith μέλος της Hong Meigui Cave Exploration Society.



H HONG MEIGUI εξερευνά σπήλαια στην Κίνα, έχει πάνω από 100 μέλη από 13 χώρες και μέχρι στιγμής έχει χαρτογραφήσει πάνω από 273 χιλιόμετρα σπηλαίων και έχει καταγράψει περισσότερα από 1000 σπήλαια.


Την Τετάρτη 7/5/2008 ο Stephen Smith έκανε μια παρουσίαση στα γραφεία της ΕΣΕ από πρόσφατη σπηλαιολογική εξερεύνηση στην Κίνα.


Την παρουσίαση αυτή, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, την παρακολούθησαν πολλά μέλη της ΕΣΕ και στο τέλος της μας δόθηκε η ευκαιρία να υποβάλουμε ερωτήσεις στον Stephen σχετικά με τις πολύ ενδιαφέρουσες αυτές αποστολές στην μακρινή μας Κίνα.


Την Παρασκευή 9/5/2008 μέλη της ΕΣΕ κατόπιν επιθυμίας και του ιδίου, συνόδεψαν τον αμερικανό σπηλαιολόγο σε διάφορα σπήλαια και βάραθρα της Αττικής.


Λόγω του πολύ περιορισμένου χρόνου του επισκεφθήκαμε μαζί του το σπήλαιο του ΑΡΧΕΔΗΜΟΥ στον Υμηττό όπου με μεγάλο ενδιαφέρον πληροφορήθηκε λίγα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία που το αφορούν.




(Στο σπήλαιο του ΑρχέδημουStephen Smith, Πέλη Φιλιππάτου, Θανάσης Ξανθόπουλος)


Έπειτα επισκεφθήκαμε και κατεβήκαμε στο βάραθρο ΑΝΤΟΝΩΦ και πάλι στον Υμηττό για να έχει ένα μικρό δείγμα από τα πολλά βάραθρα του Αττικού μας Βουνού. Αργότερα τον Stephen ξενάγησε μια άλλη ομάδα μελών της ΕΣΕ στο πανέμορφο σπήλαιο της ΑΦΑΙΑΣ (ΑΣΜ 8520).





(Βάραθρο Αντόνωφ)


Εκεί πληροφορήθηκε το χρονικό της ανακάλυψης του νέου αυτού Αττικού σπηλαίου και έμαθε για την εν εξελίξει εξερεύνηση και χαρτογράφηση του, από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία.




(Στο σπήλαιο της Αφαίας ΑΣΜ 8520)
(Οι φωτογραφίες απο το σπήλαιο της ΑΦΑΙΑΣ είναι του Θεολόγου Τσαλίκογλου)


(Stephen Smith, Ηλίας Λιακόπουλος, Μάκης Μπενέζης, Αντωνίνα Παπαθανασόγλου, Θεολόγος Τσαλίκογλου)


Ο Stephen Smith αναχώρησε το Σάββατο για την πατρίδα του με τις καλύτερες εντυπώσεις από την σύντομη επίσκεψη του στην χώρα μας και ευχαρίστησε την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία και τα μέλη της για την φιλοξενία τους.


Ενα σύντομο βιογραφικό του Stephen Smith καθώς και πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τις εξερευνήσεις της HONG MEIGUI, στην Κίνα μπορείτε να δείτε στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://www.hongmeigui.net/members.php?member=stevesmith 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *