Απονομή του “Αριστείου Σπηλαιολογίας Ιωάννου και Άννας Πετροχείλου” του Πετροχειλείου Ιδρύματος της Ε.Σ.Ε. στην Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε.Σ.Ε.

Την Κυριακή 4η Φεβρουαρίου 2024 σε μία λαμπρή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του σπηλαίου Κουτούκι Παιανίας απονεμήθηκε από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία (Ε.Σ.Ε) το Αριστείο Σπηλαιολογίας του Πετροχειλείου Ιδρύματος στην Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας -Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, για την επί τέσσερεις δεκαετίες συμβολή της στην επιστημονική έρευνα των ελληνικών σπηλαίων και των αρχαιολογικών και παλαιοανθρωπολογικών ευρημάτων τους.

Το «Αριστείο» παρέλαβε ο αρμόδιος Προϊστάμενος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Δρ. Ανδρέας Ντάρλας.

Προηγήθηκε ξενάγηση από την Υπεύθυνη του Σπηλαίου Κουτούκι Δρ. Αλεξάνδρα Οικονόμου και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Δρ. Κων/νος Μερδενισιάνο.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με γλυκίσματα και εδέσματα με τη συμμετοχή παλαιών και νέων μελών της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας.

Φωτογραφίες: Παπαθανάσογλου Αντωνίνα και Πιτυκάκης Μιχάλης