ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ της 22ας Δεκεμβρίου 2014

Προς όλα τα  Μέλη της Ε.Σ.Ε.                              

 Αγαπητοί το Δ.Σ. επιθυμεί να σας ενημερώσει συνοπτικά για τα παρακάτω:

1. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015 Μη ξεχάσετε να ζητήσετε το νέο πολύ χρήσιμο ημερολόγιο –  εορτολόγιο τσέπης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας.

2.  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡ/ΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 2014
Ένα ακόμη Σεμινάριο τρίμηνης διάρκειας της Ε.Σ.Ε. ολοκληρώθηκε με επιτυχία! 
Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 δόθηκαν οι βεβαιώσεις στους νέους σπηλαιολόγους για άλλη μία φορά στην 64χρονη δημιουργική πορεία της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας! Αλλά η δράση συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, με συμμετοχή των νέων πλέον μελών σε εκπαιδευτικές εξορμήσεις, πρακτικές ασκήσεις και εκδρομές, που κάλυψαν όλες τις Κυριακές με άριστα αποτελέσματα.

3.   ΤΟ   9ο   ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ    ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΟ    ΦΟΡΟΥΜ   ( Euro Speleo Forum )   Πραγματοποιήθηκε απο 21 – 24 Αυγούστου 2014 στην ειδυλλιακή λουτρόπολη BailleHerculane της Βόρειο – Δυτικής Ρουμανίας (170 χλμ. νότια της γνωστής πανεπιστημιούπολης Timisoara). Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 200 περίπου σπηλαιολόγοι απο 20 χώρες της Ευρώπης, την Ινδονησία και Βραζιλία. Την Ε.Σ.Ε., αλλά και τη χώρα μας  εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Παύλος – Απόστολος Καδδάς. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ε. www.ese.edu.gr 

4.  Η 17η   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών  πραγματοποιήθηκε εφέτος η 17η Πανελλήνια  Συνάντηση, που διοργανώθηκε από το σύλλογο «Μαύρος Βράχος» από 5 – 7 Σεπτεμβρίου 2014 , με αριθμητικά μεγάλη παρουσία μελών της Ε.Σ.Ε. και των Τοπικών Τμημάτων της.

5. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΓΙΟΛΗ
Στις 18 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.00΄ στην πλατεία «Γεωπόνου Νίκου Μαργιόλη» στον Υμηττό, με τη συμπλήρωση 25 ετών από τον τραγικό, σε ώρα υπηρεσίας, θάνατο του γεωπόνου του Δήμου Υμηττού και ικανότατου σπηλαιολόγου της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Νίκου Μαργιόλη, έγινε απο το Δήμο Δάφνης – Υμηττού η αποκάλυψη της προτομής του. Αυτή είναι τοποθετημένη πάνω σε δύο όγκους Πεντελικού λευκού μαρμάρου. Ας σημειωθεί ότι το όνομα του αείμνηστου μέλους, φίλου και συνεργάτη της Ε.Σ.Ε. είχε δοθεί και στο παρακείμενο σπήλαιο.

6.  ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ Ο ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΜΑΛΗΣ

Στις 4 Δεκεμβρίου 2014 «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή ο εκλεκτός συνάδελφος και φίλος Σωτήρης Μάμαλης κατόπιν τρομερού τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική οδό. Ήταν από τα παλαιά και πολύτιμα μέλη της Ε.Σ.Ε. που θα θυμόμαστε πάντοτε.

7.  ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

Το Δ.Σ. παρακαλεί θερμά όλα τα Μέλη  να φροντίσουν για την τακτοποίηση της συνδρομής τους, η οποία έχει μειωθεί λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και η Εταιρεία, όπως γνωρίζετε, την έχει ανάγκη για τη λειτουργία της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλα τα Μέλη της Ε.Σ.Ε. και τις Οικογένειές τους Καλές Γιορτές, Υγεία και Καλή Χρονιά

Με τους θερμότερους σπηλαιολογικούς χαιρετισμούς

    Για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.

    Δρ. ΚΩΝ. ΜΕΡΔΕΝΙΣΙΑΝΟΣ,                                             ΓΡΗΓ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

         Πρόεδρος                                                                         Γενικός Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.