Ενημερωτικό Δελτίο 18/12/13

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ   ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Σίνα 32,  Αθήνα – 10672,  τηλ. 2103617824,  φαξ: 2103643476,  ellspe@otenet.gr ,    www.ese.edu.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ  της 18ης Δεκεμβρ. 2013

 

Προς όλα τα  Μέλη της Ε.Σ.Ε.                                

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. επιθυμεί να σας ενημερώσει συνοπτικά για τα παρακάτω:

 

1.  ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟ 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ      2017 –  META THN ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 16ου ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ :

       Το 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σπηλαιολογίας της  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από 21-28 Ιουλίου 2013 στο Brno της Νότιας Τσεχίας, από την Σπηλαιολογική Εταιρεία της Τσεχίας με τη βοήθεια της U.I.S. στο μεγαλειώδες συνεδριακό κέντρο του Brno, με τη συμμετοχή 1000 σπηλαιολόγων από 60 χώρες.  Η Ελλάδα συμμετείχε με 11 σπηλαιολόγους και εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. κ. Παύλο – Απόστολο  Καδδά, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές με κορυφαία στελέχη της U.I.S. και πολλούς εκπροσώπους κρατών για τη σύσφιξη των σχέσεων και την επαναφορά του θετικού κλίματος για την χώρα μας. Συμμετείχε σε Επιτροπές, όπως της F.S.E. και της Προστασίας σπηλαίων με θέματα σχετικά για την Ελλάδα. Έγινε πλήθος παρουσιάσεων σε όλα τα αντικείμενα (επιστημονικά – τεχνικά) της σπηλαιολογίας, προβολές 3D, Speleo Olympics, επιτροπές, επισκέψεις σε σπήλαια κλπ. Την τελευταία μέρα στη Γεν. Συνέλευση πραγματοποιήθηκαν ψηφοφορίες για τις επιτροπές, τον προϋπολογισμό, τον κώδικα ηθικής, το καταστατικό, καθώς και αρχαιρεσίες από τις οποίες εξελέγη νέος Πρόεδρος της U.I.S. o Kyung Sik Woo από τη N. Κορέα, ενώ το επόμενο 17ο Π.Σ.Σ. θα διοργανωθεί  τον Ιούλιο του  2017 στο Sydney της Αυστραλίας. Συμπερασματικά το 16ο Π.Σ.Σ. υπήρξε άψογα οργανωμένο και τους σπηλαιολόγους μέσα σε κλίμα απολύτως φιλικό και αλληλέγγυο.

2. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (FSE):

    Στην Casola της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου 2013, η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σπηλαιολογίας, παράλληλα με την Εθνική Συνάντηση – Συνέδριο των Ιταλικών Σωματείων Σπηλαιολογίας. Την Ε.Σ.Ε. εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας κ. Χρήστος Πετρέας (είχε διατελέσει Γεν. Γραμματέας της F.S.E. το 2003-2005). Σημαντικές ήσαν οι αποφάσεις για την ένταξη της Αλβανίας και της Τουρκίας και οι Εκλογές μελών του Διοικητικού Συμβουλίου – Bureau, όπου νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Βρετανός Ged Campion (μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος), ενώ αποφασίστηκε να διατηρηθεί το άρθρο περί δυνατότητας συμμετοχής στο Bureau σπηλαιολόγων – μη εθνικών εκπροσώπων. Παρουσιάστηκε επίσης η νέα ιστοσελίδα της F.S.E.

3. ΜΝΗΜΗ  Prof. Dr. Hubert Trimmel – Επιτίμου Προέδρου της U.I.S.: 

    Στις 15 Δεκεμβρίου 2013 έφυγε ο κορυφαίος  αυστριακός σπηλαιολόγος και άνθρωπος Η.Τrimmel, o οποίος επανειλημμένα είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, μετείχε σε όλα τα Συνέδρια της U.I.S. και διατηρούσε άριστες σχέσεις  με την αείμνηστη  ¶ννα Πετροχείλου (βραβευμένοι και οι δύο από την U.I.S. για τη συνέπειά τους) και τον αείμνηστο Καθηγ. Νίκο Συμεωνίδη, με διαρκή επιστημονική συνεργασία. Υπήρξε για όλους τους σπηλαιολόγους δάσκαλος – πρότυπο. Με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου της U.I.S. συμμετείχε στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σπηλαιολογίας, που έγινε στην Αθήνα το 2005. 

4.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ –  ΠΡΟΒΟΛΩΝ : 

    Το Δ.Σ. αποφάσισε τη διοργάνωση ενδιαφερουσών και συμπληρωματικών των Σεμιναρίων ομιλιών και προβολών για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2014 κάθε Τετάρτη. Έναρξη από τις 15-01-2014. Επίσης συνεχίζονται οι πρακτικές επαναληπτικές ασκήσεις των ενδιαφερομένων  εκπαιδευομένων και Μελών κάθε Σάββατο ή Κυριακή.

5. ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2014 ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.:   

Στη διάθεση των Μελών και των φίλων της Εταιρείας βρίσκεται το ημερολόγιο – εορτολόγιο του 2014. Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση, εξαιρετικά χρήσιμη και εύχρηστη  με σημειωμένες τις σημαντικές γιορτές και αργίες, η οποία διανέμεται δωρεάν.

6.  Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ : 

      Το Δ.Σ. προγραμματίζει την εκδήλωση εφέτος να την κάνει σε σπήλαιο εκτός Αττικής. Βέβαια θα οργανωθεί ημερήσια εκδρομή με πούλμαν, ξενάγηση, φαγητό και επιστροφή. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα σας σταλεί εγκαίρως.

7. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ:

    Το Δ.Σ. παρακαλεί θερμά όλα τα Μέλη  να φροντίσουν για την τακτοποίηση της συνδρομής τους, η οποία εξακολουθεί να διατηρείται μειωμένη,  λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και η Εταιρεία, όπως γνωρίζετε, την έχει απόλυτη ανάγκη για τη λειτουργία της.

Έχει επίσης μειωθεί στο μισό  το αντίτιμο για τη φθορά του δανειζόμενου εξοπλισμού. Ευνόητο είναι ότι αφορά μόνο στα ταμειακώς εντάξει μέλη, όπως άλλωστε και όλες οι δράσεις της Εταιρείας. 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Ε. εύχεται σε όλα τα Μέλη, τους φίλους και τις Οικογένειές τους Καλά Χριστούγεννα και Καλύτερες μέρες το 2014

 

Με τους θερμότερους σπηλαιολογικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.   

       Δρ.ΚΩΝ. ΜΕΡΔΕΝΙΣΙΑΝΟΣ,                       ΓΡΗΓ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

                                              Πρόεδρος                                              Γενικός Γραμματέας                                

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *