Έκθεση για το σπήλαιο – πηγή «Αγία Μαρίνα» στην Κοινότητας Άρνας – Δήμου Λακωνίας

Τα μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) Θεολόγος Τσαλίκογλου, Γεράσιμος Μπενέζης και Georgia Manzi επισκέφθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017 το σπήλαιο «Αγία Μαρίνα» στην Κοινότητα Άρνας, Δήμου Σπάρτης Νομού Λακωνίας.

Το κύριο χαρακτηριστικό του σπηλαίου, που το καθιστά εξαιρετικά σημαντικό, είναι η τεράστια ποσότητα υδάτων που αναβλύζει και αποτελεί ουσιαστικά την πηγή του ποταμού «Σμήνος» που εκβάλει στον Λακωνικό κόλπο.

Ο βασικός σκοπός της αποστολής ήταν αναγνωριστικός. Οι σπηλαιολόγοι ήθελαν να γνωρίσουν την μορφολογία και το μέγεθος του σπηλαίου, να εξερευνήσουν τυχόντα νέα τμήματα και να αξιολογήσουν την κατάσταση του σπηλαίου σε σχέση με περιβαλλοντολογικές παρεμβάσεις.

Την συνταχθείσα έκθεση για το σπήλαιο «Αγία Μαρίνα» σε μορφή pdf μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ.