Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπηλαιολογίας 2017 –Σπηλαιολογικές διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Επιστημονικής και Αθλητικής Σπηλαιολογίας, έγινε και φέτος στις 21-5-2017 η προγραμματισμένη ξενάγηση στα σπήλαια του Λόφου Φιλοπάππου και Βράχου Ακρόπολης από τον Εκπαιδευτικό Πιτυκάκη Μιχάλη, την οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν τρία χρόνια, μετά από ένα επιτυχές σχέδιο εργασίας που είχε εκπονήσει με τους μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου στα πλαίσια Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευόμενοι των σεμιναρίων μπόρεσαν μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από τον Πιτυκάκη Μιχάλη να επιτύχουν την είσοδό τους στο εσωτερικό των σπηλαίων του Φιλοπάππου, που συνήθως παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και να εισέλθουν ατελώς σ’ αυτά του Βράχου της Ακρόπολης, μετά από προσυνεννόηση με τη Διεύθυνση Μουσείων, που σημειωτέον η είσοδος είναι 20 ευρώ.
Τα σπήλαια που επισκέφθηκαν κατά σειρά ήταν: Σπήλαιο Πανός, Φυλακή Σωκράτη και Σπήλαιο Κουφού στον Λόφο Φιλοπάππου και Απόλλωνα, Δία, Πάνα και Αγραύλου στον Ιερό Βράχο. Επίσης είχαν την ευκαιρία να δουν την αναδειχθείσα, μετά από πολλά χρόνια συντήρησης, Σπηλαιώδη Εκκλησία της Παναγίας ( πρώην Ασκληπιείο) στο χώρο πάνω από το Διονυσιακό Θέατρο.
Οι εκπαιδευόμενοι φάνηκε να μένουν ευχαριστημένοι από τη σπηλαιολογική αυτή διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, που τείνει να πλέον να γίνει θεσμός, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς, κυρίως όσοι διέθεταν κάρτα ελευθέρας συνέχισαν την περιήγησή τους και στην κορυφή του Βράχου.

Οι φωτογραφίες είναι του Μιχάλη Πυτικάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.