ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ Κ. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

 

   Το Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) και η Διοίκηση του Σπηλαίου Αλιστράτης συναποφάσισαν να τιμήσουν τον αείμνηστο Καθηγητή ΝΙΚΟΛΑΟ Κ. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, Επίτιμο Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. και Επίτιμο Δημότη Αλιστράτης την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 , στις 18.00΄, με τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης στο σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών, προκειμένου να δοθεί το όνομά του στο σπήλαιο, που με τους συνεργάτες του (σπηλαιολόγους της Ε.Σ.Ε. και Αλιστρατινούς) ουσιαστικά ανέδειξε ως κορυφαίο πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι όλων των φορέων (Εκκλησίας, Εκπαίδευσης, Νομαρχίας, Δήμου, Συλλόγων), του Υπουργείου Πολιτισμού και μεγάλος αριθμός Σπηλαιολόγων, τόσο του Δ.Σ. όσο και μελών της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, καθώς και πλήθος κόσμου από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

   Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η Πρόεδρος της Α.Ε. «Σπήλαιο Αλιστράτης» κα. Δάφνη Βαβλιάκη  καλωσόρισε  τους προσκαλεσμένους και αναφέρθηκε περιληπτικά  στη σημασία του σπηλαίου στην ανάπτυξη του τουρισμού και έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. Επ. Καθηγ. Παν/μίου Αθηνών Δρ. Κων. Μερδενισιάνο, ο οποίος ανέπτυξε το επιστημονικό έργο και την προσφορά του στις επιστήμες της παλαιοντολογίας – γεωλογίας – σπηλαιολογίας του αείμνηστου Καθηγητού Νικολάου Κ. Συμεωνίδη.

   Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. κ. Ευάγ. Τσίμπανης, μαθηματικός – εκπαιδευτικός αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλες τις περιόδους, τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που είχαν να αντιμετωπίσουν οι μελετητές του σπηλαίου και όχι μόνο, από την πρώτη λεπτομερή εξερεύνηση του το 1977 με επικεφαλής τον Καθηγ. Νικ.Συμεωνίδη και τους συνεργάτες του Γερ. Δηλαρά, Ευάγ. Κωνσταντακάτο, Γρηγ. Παπαδόπουλο και Ευάγ. Τσίμπανη , μέχρι τους  αυστριακούς επιστήμονες και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, ώστε να δοθεί στο κοινό αυτό το ανεπανάληπτο δημιούργημα της φύσης.

   Ακολούθησε μια μουσική πανδαισία με έργα κλασικής μουσικής από εξαίρετους μουσικούς, άλλωστε και ο Καθηγητής υπήρξε πολύ καλός πιανίστας, και στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας με την επιγραφή:

ΑΙΘΟΥΣΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

«ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Κ.  ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ» – 23-06-2013

   Στη συνέχεια ο Δήμος προσέφερε Δείπνο στους προσκαλεσμένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.