Διαλέξεις και Προβολές

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ της 21ης Ιανουαρίου 2013

Προς όλα τα Μέλη της Ε.Σ.Ε.
Αγαπητοί συνάδελφοι, Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) σας απευθύνει τις πλέον εγκάρδιες Ευχές του για την Καινούργια Χρονιά, η οποία ευελπιστούμε να είναι Καλύτερη, γεμάτη από Ελπίδα, Υγεία, Δημιουργία, Πρόοδο, Ευτυχία και Σπηλαιολογικές επιτυχίες.

Το Δ.Σ. επιθυμεί να σας ενημερώσει συνοπτικά για τα παρακάτω:
1. ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε. – Κυριακή 27η Ιανουαρίου 2013, ώρα 12.00΄.
Για πρώτη φορά εφέτος η κοπή της πίτας της Ε.Σ.Ε. θα γίνει σε ένα μοναδικό και ιστορικό χώρο μέσα στην καρδιά της Αθήνας. Στον σπηλαιώδη Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, που κρύβει στα σπλάχνα του θρύλους και παραδόσεις από τον 16ο αιώνα. Στα Μέλη και τους φίλους θα διανεμηθεί και το φετινό πολύ χρήσιμο ημερολόγιο – εορτολόγιο της Ε.Σ.Ε.

2. ΔΙΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ – Τετάρτη 30η Ιανουαρίου 2013, ώρα 20.00΄.
Με θέμα : «Τοπογραφικές διαδικασίες και βοηθητικές τεχνικές στη χαρτογράφηση των σπηλαίων» θα μιλήσει ο μαθηματικός κ. Ευάγ. Τσίμπανης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. στα Κεντρικά Γραφεία της Ε.Σ.Ε. Σίνα 32- Αθήνα.

3. ΔΙΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ – Δευτέρα 4η Φεβρουαρίου 2013, ώρα 19.00΄
Με θέμα: « Γεωλογική και Γεωμυθολογική Διάσταση της Τέχνης από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι τις μέρες μας» από τον Ομ. Καθηγητή Γεωλογίας του Παν/μίου Αθηνών κ. Ηλία Μαριολάκο, στο Αμφιθέατρο Δρακόπουλου του Κεντρικού κτηρίου του Παν/μίου – Πανεπιστημίου 30, Αθήνα.

4. ΔΙΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ – Τετάρτη 6η Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20.00΄
Με θέμα: « Ταξιδεύοντας στην Καμπότζη και το Βιετνάμ (αρχαιολογικοί και σπηλαιολογικοί θησαυροί)» θα μιλήσει ο κ. Νίκος Περάκης, τακτικό μέλος της ΕΣΕ. στα Κεντρικά Γραφεία της Ε.Σ.Ε. Σίνα 32- Αθήνα.

5. ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛ/ΣΗΣ
Ο Επ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών κ. Κων. Μερδενισιάνος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. θα μιλήσει με θέμα: « Ελληνικά Σπήλαια: Μια άγνωστη πλουτοπαραγωγική πηγή οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης για τη Χώρα μας» την Κυριακή 10η Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18.00΄ στο Δημοτικό Κιν/φο «Νέα Ελβετια» (πρώην «Λουίζα») , οδός Ν. Ελβετίας 34 – Βύρωνας.

6. ΜΝΗΜΗ ΙΩΑΝΝΟΥ & ΑΝΝΑΣ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ-Τετάρτη 13-02-2013, ώρα 12.00΄.
Το Δ.Σ. όπως κάθε χρόνο θα τιμήσει και εφέτος τη μνήμη των Ιδρυτών της Ε.Σ.Ε. αειμνήστων Ιωάννου και ¶ννας Πετροχείλου την Τετάρτη 13η Φεβρουαρίου 2013 στις 12.00΄ στην είσοδο του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Με τους θερμότερους σπηλαιολογικούς χαιρετισμούς και Ευχές.

Για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.
Δρ. ΚΩΝ. ΜΕΡΔΕΝΙΣΙΑΝΟΣ, Πρόεδρος
ΓΡΗΓ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γενικός Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.