Οι Υπόγειες Διαδρομές Του 18ου Δ. Σχ. Κερατσινίου.

Οι Υπόγειες Διαδρομές Των Σπηλαιολόγωντου 18ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.
Σχολικό Έτος 2008-2009

Μία ακόμα σχολική χρονιά τελείωσε αφήνοντας τις πιο όμορφες εμπειρίες στους μικρούς σπηλαιολόγους της ΣΤ’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.

Ο δάσκαλος τους, Πιτυκάκης Μιχάλης, Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του αλλά και σε άλλους να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες από τον όμορφο κόσμο των σπηλαίων.

Τα σπήλαια που επισκέφτηκαν κατά σειρά ήταν το Σπήλαιο Κουτούκι στην Παιανία, το Σπήλαιο της Κάψιας στην Μαντινεία της Αρκαδίας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, το Μέγα Σπήλαιο στα Καλάβρυτα, τα σπήλαια στην Ακρόπολης των Αθηνών και το Σπήλαιο – Φυλακή του Σωκράτη στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Κάθε μία από τις παραπάνω υπόγειες διαδρομές, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ενημερωθούν για τη μοναδικότητα που κρύβει το κάθε σπήλαιο.
Στο σπήλαιο της Παιανίας μπόρεσαν να θαυμάσουν τους θησαυρούς που κρύβει στα σπλάχνα του ο Υμηττός. Στην καταβόθρα της Κάψιας να δουν τον καταπληκτικό διάκοσμο από το πρόσφατα αξιοποιημένο σπήλαιο αλλά να γνωρίσουν και την τραγική ιστορία για τον πνιγμό πολλών ανθρώπων μέσα σ’ αυτό.

Στο Μέγα Σπήλαιο στα Καλάβρυτα ενημερώθηκαν για τα δεινά που πέρασαν οι Έλληνες μέσα σ’ αυτό επί Τουρκοκρατίας αλλά και τον τραγικό θάνατο καλόγερων στα χρόνια της Κατοχής.

Στα σπήλαια των Αθηνών ( Απόλλωνα, Δία, Πάνα και Αγραύλου ) οι μικροί φίλοι των σπηλαίων πληροφορήθηκαν για την άγνωστη ιστορία που κρύβεται στα ριζά του βράχου της Ακρόπολης, ενώ κατά την επίσκεψη τους στο σπήλαιο  – φυλακή  του Σωκράτη στου Φιλοπάππου, έμαθαν για τη ζωή και την καταδίκη του μεγάλου φιλόσοφου.

Ο κύκλος των φετινών σπηλαιολογικών εξορμήσεων θα κλείσει οριστικά το Σεπτέμβριο για τους τελειόφοιτους  μαθητές με την επίσκεψη στο πανέμορφο σπήλαιο της Καστανιάς, στο Δήμο Βοιών της Λακωνίας.

Πιτυκάκης Μιχάλης

 

 

Οι μαθητές γράφουν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.