14/06/2009: Σπήλαια & Βάραθρα στο δήμο Ν. Φωκά

Το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, στα πλαίσια της προώθησης της σπηλαιολογίας στην Κρήτη, συνεχίζει τις δραστηριότητες ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την αξία και σπουδαιότητα των σπηλαίων.

Η δραστηριότητα αυτή θα περιλαμβάνει την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών (στις περιοχές των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί σπηλαιολογικές αποστολές), για τα αποτελέσματα των αποστολών, φωτογραφικό υλικό και παρουσιάσεις από τα σπήλαια της περιοχής, ενημέρωση για την αξία και σπουδαιότητα των καρστικών μορφών και παρότρυνση των κατοίκων για προστασία και διαφύλαξη τόσο των ίδιων των εγκοίλων, όσο και της ιστορίας-λαογραφίας που τα συνοδεύουν.


Σκοπός του Τμήματος, είναι να καθιερώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για κάθε περιοχή στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές εξερεύνησης.


Η πρώτη από αυτή τη σειρά εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009 στο δήμο Νικηφόρου Φωκά, όπου το Τμήμα Κρήτης πραγματοποίησε επισκέψεις το καλοκαίρι του 2007, συγκεντρώνοντας αρκετό υλικό από τα σπήλαια της περιοχής, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στο 4ο Παγκρήτιο Σπηλαιολογικό Συμπόσιο τον Οκτώβρη του 2008.


Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12.30μ.μ. στο δημαρχείο του Δήμου Ν. Φωκά, στο Δ.Δ. Γωνιάς και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των αποστολών, γενική ενημέρωση για τη σπηλαιολογία και το Τμήμα Κρήτης, μικρή έκθεση φωτογραφικού υλικού και συζήτηση με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής. Ευελπιστούμε δε, μέσα από αυτή τη συζήτηση, να δημιουργηθεί μια στενότερη επαφή με τους κατοίκους, που ήδη έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δίνοντάς μας πληροφορίες και φιλοξενώντας μας απλόχερα σ’ όλες τις επισκέψεις μας. 


Π. Μπαξεβάνη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.