29/3/2009: Περιστατικό στο Φαράγγι του Χα

Περιστατικό στο Φαράγγι του Χα κατα την διάρκεια του

2ου Σχολείου canyoning του Τμήματος Κρήτης της ΕΣΕ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα σημαντικό γεγονός, που αφορά στην ασφαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας του canyoning  στην Κρήτη.

 

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη προγραμματισμένη επίσκεψή μας στα πλαίσια του 2ου σχολείου canyoning του Τμήματος Κρήτης της ΕΣΕ στο φαράγγι του Χα (29 Μαρτίου 2009) διαπιστώσαμε ότι είχαν αφαιρεθεί οι πλακέτες από τα πρώτα πέντε ρελέ τουλάχιστον. Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχαμε κάνει το 1ο σχολείο και το φαράγγι ήταν πλήρως αρματωμένο.

 

Μια τέτοια ενέργεια εκτιμούμε ότι απαιτεί άριστη γνώση τόσο του συγκεκριμένου πεδίου όσο και τεχνικών μονού σκοινιού. Δεδομένου και του απαιτούμενου κόπου και χρόνου για ένα τέτοιο εγχείρημα, θεωρούμε απίθανο η αφαίρεση των πλακετών να έγινε με σκοπό απλά και μόνο την απόκτησή τους.

 

Πιστεύουμε (και ελπίζουμε) ότι η αφαίρεσή τους έγινε σκόπιμα προκειμένου να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του σχολείου της ΕΣΕ, δεδομένου ότι η επίσκεψη ήταν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε αντίθετη περίπτωση, κάποιος ή κάποιοι, σκόπιμα ή από παραφροσύνη, υπονομεύουν το canyoning στην Κρήτη, λαμβάνοντας υπόψη ότι το φαράγγι του Χα το επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες canyoners απ’ όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ανοιξη.

 

Μετά τα παραπάνω, σας εφιστούμε την προσοχή, όταν επισκέπτεστε τεχνικά φαράγγια της Κρήτης, να είστε πλήρως προετοιμασμένοι και να μην θεωρείτε δεδομένο ότι ακόμα και τα πλέον γνωστά φαράγγια του νησιού είναι αρματωμένα.

 

Συναδελφικά,

 

Η Δ.Ε. του Τμήματος Κρήτης ΕΣΕ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.