Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Προϊστορίας

 

 

 

 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
«Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Προϊστορίας»
«Πάρκο Δεινοσαύρων-Σπήλαιο-Ορυκτά-Απολιθώματα»
Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

 

Πολύ πρόσφατα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε το πρώτο παλαιοντολογικό πάρκο (Πάρκο Δεινοσαύρων) και τεχνητό σπήλαιο, στο οποίο αναπαριστώνται τόσο είδη ζώων που εξαφανίστηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν, όσο και όλες οι βασικές δομές των σπηλαίων και η σχέση τους με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Η κατασκευή του πάρκου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη κ. Βασίλη Μιχαηλίδη, με σκοπό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Προϊστορίας».

Επιπλέον με το παλαιοντολογικό πάρκο και την αναπαράσταση του σπηλαίου θεωρείται ότι προάγεται η ιδέα της Σπηλαιολογίας και της Παλαιοντολογίας.

Σε αυτήν λοιπόν τη δραστηριότητα το Τοπικό Τμήμα Βόρειας Ελλάδας κλήθηκε και παρείχε αφιλοκερδώς την απαραίτητη βοήθεια για τη διασφάλιση έγκυρης ενημέρωσης των επισκεπτών σε θέματα Σπηλαιολογίας και Παλαιοντολογίας.

Αυτό επιτεύχθηκε παρέχοντας επίβλεψη του έργου και επιμέλεια των επιστημονικά τεκμηριωμένων επεξηγήσεων του πληροφοριακού υλικού ως συνέχεια της μακρόχρονης προσπάθειας ενημέρωσης του κοινού. Επίσης, με τις ανάλογες υποδείξεις και προτάσεις, το ΤοΤΒΕ συνέβαλε καθοριστικά στην επιστημονικά ορθή και αληθοφανή διαμόρφωση του χώρου.

Τέλος, μέλη του ΤοΤΒΕ κατασκεύασαν το σπηλαιολογικό χάρτη και φωτογράφησαν το τεχνητό σπήλαιο, ώστε η παρουσίασή του να είναι σπηλαιολογική και οι επισκέπτες να αποκτούν μία πλήρη εικόνα του έργου των σπηλαιολόγων.

Ευαγγελία Τσουκαλά
ΤοΤΒΕ Ε.Σ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *