Συνέδριο για τη Διατήρηση του Karst στην Κροατία

Διατήρηση του karst – Διναρικό Karst και άλλες Περιοχές με Karst

Το Κέντρο για το Karst είναι ένας όμιλος επαγγελματιών και ειδικών που αποφασίζουν για όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή με  Karst στη Κροατία και προτείνουν προγράμματα για την αειφόρο οικονομική ανάπτυξή της.

 

Από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2009 στο Plitvice Lakes στην Κροατία το  Κέντρο για το Karst οργανώνει ένα διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο για την «Διατήρηση του Karst – Διναρικό Karst και άλλες Περιοχές με Karst».

 

Σκοπός του είναι να συμβάλει θεωρητικά αλλά και πρακτικά στην ιδέα της διατήρησης και ανάπτυξης των περιοχών με karst, με ιδιαίτερη έμφαση τις εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί στην περιοχή του Διναρικού karst.

 

Η ανταλλαγή πληροφοριών και ανακαλύψεων που έχουν συγκεντρωθεί σε άλλες περιοχές με Karst παγκόσμια, θα επιτρέψουν την πλήρη κάλυψη αυτού του τόσο πολύπλοκου του θέματος και εν συνεπεία θα οδηγήσουν στην εύρεση αξιόπιστων λύσεων.  Η προσέγγιση θα είναι πολύπλευρη, καλύπτοντας τόσο την τεχνική και βιολογική πλευρά,  όσο και τις κοινωνικές επιπτώσεις  σε  περιβαλλοντικά θέματα και τη ζωή στο Karst.

 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Plitvice Lakes (Περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς), ένα από τα ποιο συναρπαστικά φαινόμενα στη γη. Κατά τη διάρκεια θα οργανωθούν αρκετές ημι-ημερήσιες εκδρομές σε κοντινά μέρη της Κροατίας που υπάρχει Karst.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

 

Η ανακοίνωση εστάλη από τον καθ. Jadranka PEJNOVIĆ
Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
Centre for Karst, 53000 Gospić, Budačka 12, Croatia

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.