Επιτυχημένη η Ημερίδα στο Χαϊδάρι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο Χαϊδάρι η ημερίδα με θέμα «Ελάτε να Γνωρίσουμε τα Σπήλαια του Ποικίλου Όρους».

Το πρωί έγινε επιφανειακή έρευνα στο ποικίλο όρος στην οποία συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν 4 σπήλαια από τα οποία το ένα παρουσιάζει ενδιαφέρον για περαιτέρω εξερεύνηση, η οποία θα γίνει από τα μέλη της Ε.Σ.Ε. τις επόμενες ημέρες.

Το απόγευμα έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χαϊδαρίου προβολή φωτογραφιών από μέλη της Ε.Σ.Ε. και βίντεο του Ανδρέα Χαλκιόπουλου, για το Σπήλαιο Αφαίας και τα σπήλαια της ευρύτερης περιοχής του Χαϊδαρίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων κατέκλυσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον υπόγειο πλούτο της περιοχής.

Για την εκδήλωση συνεργάστηκε η Εφημερίδα το “Χαϊδάρι Σήμερα”, και συμμετείχαν ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, η Διαρκής Κίνηση Πολιτών για την Προάσπιση των Αλσών και Δασών του Χαϊδαρίου, ο Σύλλογος του Aνω Δάσους, ο Σύλλογος της Αφαίας και ο Σύλλογος “Δαφναίος Απόλλων” του Δαφνίου, που πρωταγωνίστησε στην ανακάλυψη του σπηλαίου της Αφαίας. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χαϊδαρίου.

Η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν για την διοργάνωση της Ημερίδας και με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.