Ανακαλύψτε τον Μαγικό Κόσμο των Σπηλαίων

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ!


Κατάλευκοι σταλακτίτες, εντυπωσιακοί σταλαγμίτες, μεγαλοπρεπείς κολώνες, υπόγεια ποτάμια και λίμνες στολισμένες με αστραφτερούς κρυστάλλους, στενά περάσματα που οδηγούν σε τεράστιες αίθουσες, βρίσκονται κάτω από τα πόδια σας και συνθέτουν εικόνες απίστευτης φυσικής ομορφιάς.


Τα σπήλαια, εκπληκτικά δημιουργήματα της φύσης μέσα από μια διαδικασία εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων, αποτελούν χρονοκάψουλες που παρέχουν τεράστιο πλούτο πληροφοριών για την ιστορία του ανθρώπου που κατά καιρούς τα χρησιμοποίησε σαν καταφύγιο, κατοικία και χώρους θρησκευτικής λατρείας.


Η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία συνεχίζοντας μια μακρόχρονη παράδοση έξι δεκαετιών οργανώνει και φέτος ένα πλήρες Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιστημονικής και Αθλητικής Σπηλαιολογίας, τρίμηνης διάρκειας, που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τη φύση και την περιπέτεια.


Η σπηλαιολογία συνδυάζει το αθλητικό και το επιστημονικό κομμάτι με τρόπο ιδανικό. Ο σπηλαιολόγος πρέπει από τη μία να γνωρίζει να πεζοπορεί, να προσανατολίζεται στο βουνό, να σκαρφαλώνει και να κατεβαίνει μέσα στα σπήλαια χρησιμοποιώντας με ασφάλεια τις τεχνικές του μονού σχοινιού. Από την άλλη πρέπει να έχει γνώσεις γεωλογίας, βιολογίας, χαρτογράφησης και αρχαιολογίας ώστε να είναι ικανός να αποτυπώσει και να προστατέψει το εύθραυστο οικοσύστημα των σπηλαίων που αποτελεί καταφύγιο για δεκάδες σπάνιους ζωντανούς οργανισμούς. 
  
Έμπειροι σπηλαιολόγοι θα σας μυήσουν με ασφάλεια στις πλέον σύγχρονες τεχνικές της κάθετης σπηλαιολογίας, ενώ κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες θα σας οδηγήσουν σε ένα ανεξάντλητο ταξίδι γνώσης που περιλαμβάνει εκτός από τον τρόπο που δημιουργούνται τα σπήλαια, την ιστορία και τους μύθους που τα συνδέουν με τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.


Το πρόγραμμα ξεκινά στις 12 Μαρτίου με θεωρητικές διαλέξεις κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 8:00 έως τις 10:00 μμ., ενώ τα Σαββατοκύριακα θα πραγματοποιούνται ημερήσιες και διήμερες εκδρομές για την πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων. Το κόστος είναι 200 ευρώ και περιλαμβάνει όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.


Η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1950 και έχει τεραστία συμβολή στην έρευνα και την μελέτη του υπόγειου πλούτου της χώρας μας εξερευνώντας και καταγράφοντας περίπου 10.000 σπήλαια.


Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες:


Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία
Σίνα 32, 10672 Αθήνα
τηλ.:2103617824 & 6932995640
e-mail: info@speleologicalsociety.gr

Ο μαγευτικός κόσμος των Ελληνικών σπηλαίων σας περιμένει να τον ανακαλύψετε! 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σεμινάριο Α΄ Βαθμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.