ΨΑΡΗ 2008: Ολοκληρώθηκε η Αποστολή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη πλέον ετήσια εξερευνητική αποστολή της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας στην Κρήτη. Η φετινή αποστολή με τίτλο «ΨΑΡΗ 2008» ξεκίνησε στις 18 και ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου.

 

 

 

 

Σκοπός της αποστολής, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 29 σπηλαιολόγοι (στην πλειοψηφία τους Μέλη της Ε.Σ.Ε), ήταν η καταγραφή και εξερεύνηση των σπηλαιομορφών της περιοχής Ψαρή κορυφή, στη βορινή πλευρά των Λευκών Ορέων.

 

Η περιοχή στην οποία κινήθηκε η αποστολή, αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σπηλαιολογικό πεδίο, αφού καταγράφηκαν περισσότερα από 100 βάραθρα, από τα οποία εξερευνήθηκαν περίπου 40. Επίσης έγιναν μελέτες και συλλέχθηκαν δείγματα της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, από τους βιολόγους, μέλη του Τοπικού Τμήματος Κρήτης της Ε.Σ.Ε.

Η αποστολή κατασκήνωσε στην στάνη του Δημήτρη Δημοτάκη στον Αθυμόλακο, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία. Το κλίμα ήταν καταπληκτικό σε όλη τη διάρκειά της και όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν θετικές εμπειρίες.

 

Τα πλήρη αποτελέσματα της αποστολής θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο κατά τη διάρκεια του 4ου Παγκρήτιου Σπηλαιολογικού Συμποσίου.

 

Η αποστολή θα συνεχιστεί και τον ερχόμενο Ιούλιο στην ίδια περιοχή, αφού το πεδίο είναι πραγματικά ανεξάντλητο.

 

  
  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.