Η Ιστοσελίδα μας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.
Τα Κεντρικά Γραφεία είναι ανοικτά κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ, ώρες 20.00΄- 22.30΄ τηλ. 210 3617824

Aνακοινώσεις Δημοφιλή Τα νέα μας

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.
Το Δ.Σ της 5-04-2013.
Το Δ.Σ της 11-04-2011
Το Καταστατικό της Ε.Σ.Ε.
 
Το Δελτίο της Ε.Σ.Ε.
Αποστολές - Εξερευνήσεις - Επισκέψεις
Ξένες Αποστολές στην Ελλάδα
Σπηλαιολογικά Δρώμενα - Ελλάδα
 
Ανεξέλεγκτες Χωματερές τα Σπήλαια της Ελλάδας
Παρέμβαση για το Σ.Ν. για τις Α.Π. Ενέργειας
Σπηλαιοβάραθρο Σταυροκοράκι
Μουρσί στο Πετάσι
     
Menu Επιλογών
Η Εταιρεία
Τοπικά Τμήματα
Νέα
Εκπαίδευση
Βιβλιοθήκη
Εκδόσεις
Αρχείο Σπηλαίων
Προστασία Σπηλαίων
Σπηλαιοδιάσωση
Βιοσπηλαιολογία
Γεωλογία
Σύνδεσμοι


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΤΟΜΟΙ «ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.»
& 14ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Υπάρχουν διαθέσιμοι τόμοι του «ΔΕΛΤΙΟΥ της Ε.Σ.Ε.» (22 τόμοι), καθώς και οι δύο τόμοι των πρακτικών του 14ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Σπηλαιολογίας, μαζί με τον τόμο των περιλήψεων και το CD, που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Ε.Σ.Ε. στην Αθήνα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο email:ellspe@otenet.gr


 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09-04-2012


Προς όλα τα  Μέλη της Ε.Σ.Ε.                                   

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) σας απευθύνει εγκάρδιες Ευχές για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, τις οποίες εύχεται να περάσετε όσο το δυνατό καλύτερα με Υγεία, Δημιουργία, Ευτυχία και Σπηλαιολογικές επιτυχίες.

Το Δ.Σ. επιθυμεί να σας ενημερώσει συνοπτικά για τα παρακάτω:

 


  1. Πρόγραμμα Επιστημονικής και Αθλητικής Σπηλαιολογίας: Από τις 12 Μαρτίου άρχισε  με μεγάλη  επιτυχία το Πρόγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου 2012. Εντύπωση έχει προκαλέσει μεταξύ των Μελών και όχι μόνο, ο σχεδιασμός και η πληρότητα του Προγράμματος, τόσο στο θεωρητικό, όσο και στο πρακτικό επίπεδο, με τη θεματολογία, αλλά και τους άριστους ομιλητές και εκπαιδευτές. Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική και η επιβάρυνση των συμμετεχόντων εντελώς συμβολική, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ., λόγω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης.
  2. Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΣΕ:  Στις 28 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γεν. Συνέλευση, στην οποία δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν πληρέστατα τα Μέλη για την σημερινή κατάσταση της Εταιρείας και να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά τους. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε η δυσχερής οικονομική θέση της ΕΣΕ, λόγω των προβλημάτων, τα οποία δημιουργήθηκαν την προηγούμενη πενταετία και οδήγησαν σε αδιέξοδα αποτελέσματα, σαφώς δυσμενή σε βάρος της Εταιρείας, αλλά και των Μελών της. Η Γενική  Συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ.: α) Να διερευνήσει ενδεχόμενες οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες του Δ.Σ. περιόδου 2007 – 2010 και  ευθύνες των μελών του.  β) Να επεξεργαστεί συγκεκριμένη πρόταση ως προς το Κληροδότημα Πετροχείλου, ώστε να αποφευχθεί το οικονομικό αδιέξοδο της Εταιρείας. Βεβαίως, όπως είναι ευνόητο και παρόλο που το  Δ.Σ. καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση της ομαλής  λειτουργίας της Εταιρείας, απαιτείται η συσπείρωση και βοήθεια όλων των Μελών, ώστε  να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη δύσκολη αυτή περίοδο.  
  3. Ταυτότητες των Μελών:  Το Δ.Σ. ανακοινώνει ότι, ήδη οι νέες ταυτότητες διετούς διάρκειας είναι έτοιμες και θα διατίθενται  στα Μέλη μας, που έχουν τακτοποιήσει και τη συνδρομή έτους 2012, από τα Γραφεία μας κατά τις ώρες λειτουργίας τους.
  4. Τοπικά Τμήματα της Ε.Σ.Ε.: Το Δ.Σ. αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν τα Τοπικά Τμήματα, έχει λάβει αποφάσεις για την αρτιότερη συνεργασία και υποστήριξη των δράσεών τους, αλλά και των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Καταστατικό, ώστε η αλληλοενημέρωση και συνεργασία να είναι άμεση και τα αποτελέσματα για την Εταιρεία τα καλύτερα δυνατά. Για το σκοπό αυτό σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση, αλλά και συνάντηση με τις  Δ.Ε. των Τμημάτων.
  5. Υπενθύμιση: Υπενθυμίζουμε στα Μέλη τόσο του Κέντρου, όσο και των Τ.Τμημάτων που μετείχαν σε εξερευνήσεις, έρευνες, μελέτες κλπ. σπηλαίων, βαράθρων κλπ. να στείλουν στην Ε.Σ.Ε. τα  στοιχεία και τα σχετικά αποτελέσματα για το Αρχείο, αλλά και τη δημοσίευσή τους στο «ΔΕΛΤΙΟ της ΕΣΕ», το οποίο βρίσκεται στην τελική επεξεργασία του υλικού.

            Με τους θερμότερους σπηλαιολογικούς χαιρετισμούς και Ευχές.

Για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.

Δρ. ΚΩΝ. ΜΕΡΔΕΝΙΣΙΑΝΟΣ, Πρόεδρος                                 

ΓΡΗΓ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γενικός Γραμματέας