Η Ιστοσελίδα μας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.
Τα Κεντρικά Γραφεία είναι ανοικτά κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ, ώρες 20.00΄- 22.30΄ τηλ. 210 3617824

Aνακοινώσεις Δημοφιλή Τα νέα μας

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.
Το Δ.Σ της 5-04-2013.
Το Δ.Σ της 11-04-2011
Το Καταστατικό της Ε.Σ.Ε.
 
Το Δελτίο της Ε.Σ.Ε.
Αποστολές - Εξερευνήσεις - Επισκέψεις
Ξένες Αποστολές στην Ελλάδα
Σπηλαιολογικά Δρώμενα - Ελλάδα
 
Ανεξέλεγκτες Χωματερές τα Σπήλαια της Ελλάδας
Παρέμβαση για το Σ.Ν. για τις Α.Π. Ενέργειας
Σπηλαιοβάραθρο Σταυροκοράκι
Μουρσί στο Πετάσι
     
Menu Επιλογών
Η Εταιρεία
Τοπικά Τμήματα
Νέα
Εκπαίδευση
Βιβλιοθήκη
Εκδόσεις
Αρχείο Σπηλαίων
Προστασία Σπηλαίων
Σπηλαιοδιάσωση
Βιοσπηλαιολογία
Γεωλογία
Σύνδεσμοι


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΤΟΜΟΙ «ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.»
& 14ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Υπάρχουν διαθέσιμοι τόμοι του «ΔΕΛΤΙΟΥ της Ε.Σ.Ε.» (22 τόμοι), καθώς και οι δύο τόμοι των πρακτικών του 14ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Σπηλαιολογίας, μαζί με τον τόμο των περιλήψεων και το CD, που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Ε.Σ.Ε. στην Αθήνα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο email:ellspe@otenet.gr


 
ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ - ΤΡΙΠΟΛΗΣ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12.30΄ με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) για τα μέλη και τους φίλους της με την κοπή της πίτας στο σπήλαιο ΚΑΨΙΑ Τρίπολης Αρκαδίας. Η αναχώρηση έγινε από τα Γραφεία της Ε.Σ.Ε. στις 09.30΄το πρωί με δύο πούλμαν και η  άφιξη στην Κάψια γύρω στις 12.00΄.Το πρόγραμμα περιελάμβάνε:

α) Λεπτομερή ξενάγηση για τη δημιουργία, ιστορία και το μεγάλο επιστημονικό
ενδιαφέρον του σπηλαίου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Επ. Καθηγητή Παν/μίου Αθηνών Δρ. Κων. Μερδενισιάνο, η οποία επαναλήφθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων τρείς φορές.

β) Κοπή της πίτας – διανομή δώρων και του ημερολογίου 2012 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του σπηλαίου, όπου τιμήθηκαν και μέλη της Ε.Σ.Ε. που ήλθαν με δικό τους μέσο από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ιωάννης Σαμπράκος, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Τρίπολης και ο κ. Νίκος Αναγνωστόπουλος, Δημ. Σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τρίπολης.

γ)  Ακολούθησε φαγητό και αναχώρηση για Αθήνα αργά το απόγευμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν στην εκδήλωση και μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου με τον δραστήριο δάσκαλό τους κ. Μιχ. Πιτυκάκη, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. Επίσης Μέλη , φίλοι και μαθητές ξεναγήθηκαν στην Αγία Φωτεινή σε στάση που έγινε ειδικά για το σκοπό αυτόν. Ενώ η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από την τηλεόραση της Αρκαδίας.

Δείτε το Video απο την τηλεόραση της Αρκαδίας

Για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.

Δρ. ΚΩΝ. ΜΕΡΔΕΝΙΣΙΑΝΟΣ, Πρόεδρος

ΓΡΗΓ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γεν. Γραμματέας