Η Ιστοσελίδα μας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.
Τα Κεντρικά Γραφεία είναι ανοικτά κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ, ώρες 20.00΄- 22.30΄ τηλ. 210 3617824

Aνακοινώσεις Δημοφιλή Τα νέα μας

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.
Το Δ.Σ της 5-04-2013.
Το Δ.Σ της 11-04-2011
Το Καταστατικό της Ε.Σ.Ε.
 
Το Δελτίο της Ε.Σ.Ε.
Αποστολές - Εξερευνήσεις - Επισκέψεις
Ξένες Αποστολές στην Ελλάδα
Σπηλαιολογικά Δρώμενα - Ελλάδα
 
Ανεξέλεγκτες Χωματερές τα Σπήλαια της Ελλάδας
Παρέμβαση για το Σ.Ν. για τις Α.Π. Ενέργειας
Σπηλαιοβάραθρο Σταυροκοράκι
Μουρσί στο Πετάσι
     
Menu Επιλογών
Η Εταιρεία
Τοπικά Τμήματα
Νέα
Εκπαίδευση
Βιβλιοθήκη
Εκδόσεις
Αρχείο Σπηλαίων
Προστασία Σπηλαίων
Σπηλαιοδιάσωση
Βιοσπηλαιολογία
Γεωλογία
Σύνδεσμοι


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΤΟΜΟΙ «ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.»
& 14ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Υπάρχουν διαθέσιμοι τόμοι του «ΔΕΛΤΙΟΥ της Ε.Σ.Ε.» (22 τόμοι), καθώς και οι δύο τόμοι των πρακτικών του 14ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Σπηλαιολογίας, μαζί με τον τόμο των περιλήψεων και το CD, που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Ε.Σ.Ε. στην Αθήνα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο email:ellspe@otenet.gr


 
ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Σ.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ   ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Προς τα Μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας         

                                                                                   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    23-12-2011

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χρόνια Πολλά

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) μαζί με τις εγκάρδιες Ευχές του για τις Γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τις οποίες εύχεται να περάσετε όσο το δυνατό καλύτερα με Υγεία και Ευτυχία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι τον τελευταίο καιρό, επιθυμεί να σας ενημερώσει συνοπτικά για τα παρακάτω:

                                                               

 1. Λειτουργία της Ε.Σ.Ε. : Τα Γραφεία της Εταιρείας λειτούργησαν ανελλιπώς και κατά τους θερινούς μήνες, εξυπηρετώντας  Μέλη και  φίλους της Ε.Σ.Ε., όπως πάντα.
 2. Σεμινάριο Επιστημονικής και Αθλητικής Σπηλαιολογίας:  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε (Μάρτιος – Ιούνιος) με τα θεωρητικά μαθήματα και τις πρακτικές ασκήσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν και τους φθινοπωρινούς μήνες(ορισμένα Σάββατα), προκειμένου οι νέοι μας σπηλαιολόγοι να εξοικειωθούν.
  Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν σε προσεχή εκδήλωση της ΕΣΕ.
 3. Διαλέξεις – ομιλίες:  Οι εκτός Σεμιναρίου ομιλίες που είχαν προγραμματιστεί κατά τις Τετάρτες  Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, δυστυχώς, αντιμετώπισαν προβλήματα υλοποίησης , λόγω των συνεχών απεργιών των Μ.Μ.Μ. και συγκεντρώσεων στο κέντρο των Αθηνών, όπου βρίσκονται τα Γραφεία.
 4. Κληροδότημα Α. Πετροχείλου: Το Δ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τη Δ/νση Κληροδοτημάτων, προκειμένου να γίνουν διορθωτικές διαδικασίες απεμπλοκής από τους επιεικώς ατυχείς χειρισμούς του προηγουμένου Δ.Σ., ο Γ. Γραμματέας του οποίου μέχρι σήμερα δεν έχει παραδώσει το βιβλίο πρωτοκόλλου και τα έγγραφα εσωτερικού και εξωτερικού της 4ετίας (2007-2010) που είχε την ευθύνη, με συνέπεια να δυσχεραίνεται το έργο του νέου Δ.Σ.
 5. Ταυτότητες των Μελών: Αποφασίστηκε από το Δ.Σ. η έκδοση νέων ταυτοτήτων των Μελών διετούς ισχύος και παρακαλούνται τα Μέλη που δεν έχουν παραδώσει φωτογραφία τους, να την αποστείλουν ψηφιακά σύντομα.
 6. Έρευνες σπηλαίων: Υπενθυμίζουμε στα Μέλη που μετείχαν σε εξερευνήσεις, έρευνες, μελέτες κλπ. σπηλαίων, βαράθρων κλπ. και δεν έχουν παραδώσει τα σχετικά, να στείλουν στην ΕΣΕ τα  στοιχεία και τα σχετικά αποτελέσματα.
  Το ίδιο ισχύει και για τα Τοπικά Τμήματα, σύμφωνα με το Καταστατικό.
 7. Το «ΔΕΛΤΙΟ της ΕΣΕ»:  Το Δ.Σ. καταβάλει προσπάθεια, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, να υπερβεί τις επιπλέον καθυστερήσεις και να προχωρήσει στην έκδοση του «Δελτίου» , αναμένοντας την επεξεργασία του υλικού, που ανέλαβε το Τμήμα Β.Ελλάδος της Ε.Σ.Ε.
 8. Διεθνής δραστηριότητα: Η Ε.Σ.Ε. μετείχε και στις δύο συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σπηλαιολογίας (F.S.E.) α) στην Ισπανία (24-09-11), όπου εκλέχθηκε νέο Δ.Σ. της F.S.E., προέκυψε νέα συνεργασία με τη Βαλκανική  Ένωση (Β.S.U) και ο εκπροσωπών την Ε.Σ.Ε. κ. Σπύρος Μερδενισιάνος ανέλαβε τη δημιουργία και συντονισμό του speleo-TV και β) στη Βερόνα Ιταλίας (29-10-11) στα πλαίσια της Πανιταλικής Σπηλαιολογικής Συνάντησης, όπου συζητήθηκε το θέμα μιας παγκόσμιας βάσης δεδομένων για την εξερεύνηση των σπηλαίων.
 9. Προσκαλούνται  τα Μέλη και οι Φίλοι της Ε.Σ.Ε.  την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στην καθιερωμένη κοπή της  πίτας  της Εταιρείας, που θα γίνει στο σπήλαιο «Κάψια» Τρίπολης Αρκαδίας. Λεπτομέρειες για την μετάβαση κλπ θα ακολουθήσουν σύντομα.

Για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.

Δρ. ΚΩΝ. ΜΕΡΔΕΝΙΣΙΑΝΟΣ, Πρόεδρος                                 

ΓΡΗΓ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γενικός Γραμματέας