Η Ιστοσελίδα μας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.
Τα Κεντρικά Γραφεία είναι ανοικτά κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ, ώρες 20.00΄- 22.30΄ τηλ. 210 3617824

Aνακοινώσεις Δημοφιλή Τα νέα μας

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.
Το Δ.Σ της 5-04-2013.
Το Δ.Σ της 11-04-2011
Το Καταστατικό της Ε.Σ.Ε.
 
Το Δελτίο της Ε.Σ.Ε.
Αποστολές - Εξερευνήσεις - Επισκέψεις
Ξένες Αποστολές στην Ελλάδα
Σπηλαιολογικά Δρώμενα - Ελλάδα
 
Ανεξέλεγκτες Χωματερές τα Σπήλαια της Ελλάδας
Παρέμβαση για το Σ.Ν. για τις Α.Π. Ενέργειας
Σπηλαιοβάραθρο Σταυροκοράκι
Μουρσί στο Πετάσι
     
Menu Επιλογών
Η Εταιρεία
Τοπικά Τμήματα
Νέα
Εκπαίδευση
Βιβλιοθήκη
Εκδόσεις
Αρχείο Σπηλαίων
Προστασία Σπηλαίων
Σπηλαιοδιάσωση
Βιοσπηλαιολογία
Γεωλογία
Σύνδεσμοι


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΤΟΜΟΙ «ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.»
& 14ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Υπάρχουν διαθέσιμοι τόμοι του «ΔΕΛΤΙΟΥ της Ε.Σ.Ε.» (22 τόμοι), καθώς και οι δύο τόμοι των πρακτικών του 14ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Σπηλαιολογίας, μαζί με τον τόμο των περιλήψεων και το CD, που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Ε.Σ.Ε. στην Αθήνα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο email:ellspe@otenet.gr


 
22/12/2010: Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι ,                                                                   Αθήνα, 22-12-2010

Οι ημέρες που περνάμε είναι πραγματικά δύσκολες, με τα σκληρά μέτρα και τις κατά συνέπεια απεργιακές κινητοποιήσεις και τις κοινωνικές αναταράξεις, που δυσχεραίνουν τη ζωή όλων μας. Η Εταιρεία μας υφίσταται και αυτή τις συνέπειες όλων των παραπάνω και όχι μόνο. Όμως παρά την έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων, οι σημαντικές διαλέξεις που είχαν ανακοινωθεί πραγματοποιήθηκαν, δυστυχώς με λιγότερα Μέλη, χωρίς να μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν όλα τα Μέλη της Ε.Σ.Ε., που ήθελαν και εκφράστηκαν γι αυτό παράπονα. Για το λόγο αυτό θα συνεχιστούν οι διαλέξεις κατά τον μήνα Ιανουάριο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ :

Κάθε Τετάρτη , ώρα 20.00΄στα Γραφεία της Εταιρείας – Σίνα 32, 1ος όροφος.

 

Τετάρτη 12η Ιανουαρίου 2011: «Σπήλαια και Μυθολογία». Ομιλητής: Ομ.Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών Ηλίας Μαριολάκος, Τακτικό Μέλος της Ε.Σ.Ε.

 

Τετάρτη 19η Ιανουαρίου 2011: « Οι εξελίξεις στον τομέα της αθλητικής  Σπηλαιολογίας ως προς τα σύγχρονα υλικά, τις τεχνικές και τα επιτεύγματα της εξερεύνησης». Ομιλητής: Πάνος Γεωργόπουλος, Μηχανολόγος  Μηχανικός, Τακτικό Μέλος της Ε.Σ.Ε.

 

Τετάρτη 26η Ιανουαρίου 2011: « Φυσική ραδιενέργεια των Ελληνικών πετρωμάτων και σπηλαίων». Ομιλητής: Δρ. Ιωάννης Μπασιάκος, Δ/ντής ερευνών Αρχαιομετρίας  Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», Τακτικό Μέλος της Ε.Σ.Ε.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΑΠΩΛΕΙΑ:

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 έφυγε από τη ζωή ο Ομ. Καθηγητής Βιολογίας του Παν/μίου Αθηνών  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΑΤΣΑΚΗΣ, Τακτικό μέλος της Ε.Σ.Ε.  ¶ξιος και μεγάλος ερευνητής και δάσκαλος, οραματιστής και πρωτοπόρος της Οικολογίας και Βιογεωγραφίας της Ελλάδος. Ένας ξεχωριστός και καινοτόμος άνθρωπος. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε αν και θα νοιώθουμε φτωχότεροι, όπως και η επιστήμη της Βιολογίας, που με πάθος υπηρέτησε.

 

ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ:

Το ημερολόγιο του 2011, που μόλις κυκλοφόρησε από το Τοπικό Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας είναι μία πολύ αξιόλογη έκδοση, αισθητικά άψογη με 13 φωτογραφίες – αφίσες από σπήλαια και φαράγγια της  Κρήτης, που με μεράκι φωτογράφησαν τα Μέλη του Τοπικού Τμήματος: Κ.Φωτεινάκης, Κ. & Σ.Παραγκαμιάν, Π.Μπαξεβάνη, Μ.Παπαδάκη, Ι.Σκοντινάκης, Ι.Καραπιδάκης, Μ.Πετράκης, Δ.Παπαθανάσης.