Η Ιστοσελίδα μας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.
Τα Κεντρικά Γραφεία είναι ανοικτά κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ, ώρες 20.00΄- 22.30΄ τηλ. 210 3617824

Aνακοινώσεις Δημοφιλή Τα νέα μας

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.
Το Δ.Σ της 5-04-2013.
Το Δ.Σ της 11-04-2011
Το Καταστατικό της Ε.Σ.Ε.
 
Το Δελτίο της Ε.Σ.Ε.
Αποστολές - Εξερευνήσεις - Επισκέψεις
Ξένες Αποστολές στην Ελλάδα
Σπηλαιολογικά Δρώμενα - Ελλάδα
 
Ανεξέλεγκτες Χωματερές τα Σπήλαια της Ελλάδας
Παρέμβαση για το Σ.Ν. για τις Α.Π. Ενέργειας
Σπηλαιοβάραθρο Σταυροκοράκι
Μουρσί στο Πετάσι
     
Menu Επιλογών
Η Εταιρεία
Τοπικά Τμήματα
Νέα
Εκπαίδευση
Βιβλιοθήκη
Περιοδικές Εκδόσεις
Εκδόσεις
Αρχείο Σπηλαίων
Προστασία Σπηλαίων
Σπηλαιοδιάσωση
Βιοσπηλαιολογία
Γεωλογία
Σύνδεσμοι


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΤΟΜΟΙ «ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.»
& 14ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Υπάρχουν διαθέσιμοι τόμοι του «ΔΕΛΤΙΟΥ της Ε.Σ.Ε.» (22 τόμοι), καθώς και οι δύο τόμοι των πρακτικών του 14ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Σπηλαιολογίας, μαζί με τον τόμο των περιλήψεων και το CD, που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Ε.Σ.Ε. στην Αθήνα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο email:ellspe@otenet.gr


 
Αρχική Σελίδα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΑΡΑΘΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

Πρώτη φορά για τα μέχρι σήμερα ελληνικά δεδομένα υπόθεση καθαρισμού βαράθρου ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες.
Το βάραθρο βρίσκεται στο χωριό Αγία Άννα του Δήμου Λειβαδέων στο νομό Βοιωτίας και για πολλά χρόνια αποτελούσε παράνομο χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων ΧΥΤΑ. Από το χωριό μέχρι το βάραθρο είχε χαραχθεί χωματόδρομος για την διευκόλυνση της κίνησης των απορριμματοφόρων.
Η διαπίστωση της εν λόγω κατάστασης έγινε από τους σπηλαιολόγους της Ε.Σ.Ε........

ΕΥΑΓ. ΤΣΙΜΠΑΝΗ : "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΥ"

Μόλις κυκλοφόρησε μια εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση - μοναδική στο είδος της - αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας του Μαθηματικού - Ηλεκτρονικού και Εκπαιδευτικού κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΗ, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.). Η παλαιά χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία της χαρτογράφησης ενός σπηλαίου για πολλούς νέους, γίνεται μια δημιουργική, ευχάριστη ενασχόληση, χάρις στο νέο τρόπο αντιμετώπισής της που δημιούργησε και περιγράφει αναλυτικά, με πολλά παραδείγματα, ο συγγραφέας. Ο χαρτογράφος έχει άμεσα τα αποτελέσματα της εργασίας του και επιτόπου προβαίνει στην άμεση λύση πιθανών προβλημάτων. Το χρήσιμο αυτό βιβλίο απευθύνεται στον κάθε νέο, που έχει το μεράκι να ασχοληθεί με τη Σπηλαιολογία και κατά συνέπεια να μπορέσει σύντομα και σωστά να απεικονίσει στοιχειωδώς το αποτέλεσμα της εξερεύνησης ενός σπηλαίου, με τη χαρτογράφησή του.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) σας γνωστοποιεί την Πρόσκληση για τη Γ.Σ., τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σπηλαιολογίας για Αρχαρίους και Προχωρημένους και άλλα θέματα .......

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 16-03-2016

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση στις 9-3-2016 του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Σπηλαιολογίας για Προχωρημένους (Σεμιναρίου Β΄Βαθμού), το Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) σας γνωστοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιστημονικής & Αθλητικής Σπηλαιολογίας για αρχαρίους (Α΄Βαθμού) τρίμηνης διάρκειας, το οποίο όπως σας είναι γνωστό πραγματοποιείται κάθε χρόνο με Θεωρητικά και Πρακτικά μαθήματα, που προσφέρουν στους υποψήφιους Σπηλαιολόγους τη βασική, αλλά και ουσιαστική υποδομή για την επιτυχή και ασφαλή ενασχόλησή τους με τη Σπηλαιολογία.
To Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους τους ομιλητές και εκπαιδευτές για τη συνεργασία και πολύτιμη προσφορά τους.
Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στις 20.00΄ακριβώς στην Αίθουσα των Γραφείων της Ε.Σ.Ε.
Τα Θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και τα Πρακτικά Σάββατο - Κυριακή..........

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) σας γνωστοποιεί ότι, την Κυριακή 31η Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12.00΄ πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Εταιρείας στο Σπήλαιο Παιανίας Αττικής, το οποίο άνοιξε ειδικά για την εκδήλωση, ύστερα από την πλήρη ανακαίνισή του από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας.

Παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή Μελών και φίλων της Ε.Σ.Ε., αλλά και μαθητών με σπηλαιολογικά κράνη, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο πανέμορφο Σπήλαιο - στολίδι της Αττικής, παρακολούθησαν δρώμενα, κεράστηκαν, παρέλαβαν το εξαιρετικά χρήσιμο νέο Ημερολόγιο - Εορτολόγιο του 2016 της Ε.Σ.Ε. και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ «ΚΟΥΤΟΥΚΙ» ΠΑΙΑΝΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί στις 17 Ιουνίου 2015 για την πλήρη ανακαίνιση του σπηλαίου «Κουτούκι» της Παιανίας, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρέμεινε κλειστό, λόγω των εργασιών ανακαίνισής του από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας. Όντως εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της μεθόδου καθαρισμού, καθώς και των εργασιών αναδόμησης του ηλεκτροφωτισμού, των διαδρόμων και κλιμάκων, των γραφείων και λοιπών εγκαταστάσεων, καθώς και των εξωτερικών χώρων πρόσβασης κ.λπ.
Αναμένουμε, το συντομότερο δυνατό, την επαναλειτουργία του σπουδαίου αυτού σπηλαίου, το οποίο απέχει μόνο 25 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ:

Στην νέα εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤΕΝΝΑ "Σε πρώτο πλάνο" προβλήθηκε την Κυριακή 24-05-2015 ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου κας Κατερίνας Αντωνοπούλου, με τη βοήθεια πολλών σπηλαιολόγων, στην οποία αναδείχθηκε ο μαγευτικός και άγνωστος κόσμος των μοναδικών σπηλαίων της Ελλάδας, οι δυσκολίες και η χαρά της Σπηλαιολογίας, τα απρόοπτα και μυστηριώδη του υπόγειου κόσμου.


 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (14-04-2015) - ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Ε. σας εύχεται Χρόνια Πολλά Υγεία και ό,τι Καλύτερο για σας και τις Οικογένειές σας. Σας ενημερώνουμε ότι, το νέο Δ.Σ. ...

 


EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 2015

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας ανακοινώνει το τρίμηνης διάρκειας Πρόγραμμα Επιστημονικής και Αθλητικής Σπηλαιολογίας, το οποίο αρχίζει τη Δευτέρα 16η Μαρτίου 2015 και είναι προσιτό σε όλους. Πρόκειται για το πληρέστερο (τα θεωρητικά μαθήματα υπερβαίνουν τα 25 με αντίστοιχα πρακτικά) και το εγκυρότερο (οι ομιλητές είναι επιστήμονες και εμπειρότατοι σπηλαιολόγοι). Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8 - 10 το βράδυ και τα πρακτικά κάθε Σαββατοκύριακο. Διάρκεια του Προγράμματος μέχρι και 19 Ιουνίου 2015.
 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) προσκαλεί τα Μέλη της Ε.Σ.Ε. στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30η Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00΄ το βράδυ...
 


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2015 - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Στη διάθεση των Μελών και των φίλων της Ε.Σ.Ε. βρίσκεται το ημερολόγιο – εορτολόγιο του 2015. Πρόκειται για καλαίσθητη έκδοση, χρήσιμη και εύχρηστη με σημειωμένες τις σημαντικές γιορτές και αργίες, η οποία διανέμεται δωρεάν.
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΓΙΟΛΗ

Στις 18 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.00΄ στην πλατεία "Γεωπόνου Νίκου Μαργιόλη" στον Υμηττό, με τη συμπλήρωση 25 ετών απο τον τραγικό, σε ώρα υπηρεσίας, θάνατο του γεωπόνου του Δήμου Υμηττού και ικανότατου σπηλαιολόγου της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Νικου Μαργιολη, έγινε απο το Δήμο Δάφνης - Υμηττού η αποκάλυψη της προτομής του. Αυτή είναι τοποθετημένη πάνω σε δύο όγκους Πεντελικού λευκού μαρμάρου. Ας σημειωθεί ότι το όνομα του αείμνηστου μέλους, φίλου και συνεργάτη της Ε.Σ.Ε. είχε δοθεί και στο παρακείμενο σπήλαιο. 


F.S.E. - Euro Speleo Forum Romania ( 21 – 24 August 2014)

Το 9ο Ευρωπαϊκό Σπηλαιολογικό Φόρουμ ( Euro Speleo Forum ) πραγματοποιήθηκε απο 21 - 24 Αυγούστου 2014 στην ειδυλλιακή λουτρόπολη Baille - Herculane της Βόρειο-Δυτικής Ρουμανίας (170 χλμ. νότια της γνωστής πανεπιστημιούπολης Timisoara). Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 200 περίπου σπηλαιολόγοι απο 20 χώρες της Ευρώπης, μια σπηλαιολόγος από Ινδονησία και μια από Βραζιλία (Γραμματέας της Βραζιλιάνικης Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας). 


17η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών θα πραγματοποιηθεί εφέτος η 17η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση που διοργανώνεται από το σύλλογο "Μαύρος Βράχος" άπό 5 - 7 Σεπτεμβρίου 2014. Σχετικά με το πρόγραμμα, δηλώσεις συμμετοχής, επισκέψεις σε σπήλαια, παρουσιάσεις κ.λπ. θα βρείτε στην ιστοσελίδα:

http://www.mavros-vrachos.gr/17pss-3.html


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 2014

Ένα ακόμη Σεμινάριο τρίμηνης διάρκειας της Ε.Σ.Ε. ολοκληρώθηκε με επιτυχία!
Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 θα δοθούν οι βεβαιώσεις στους νέους σπηλαιολόγους για άλλη μία φορά στην 64χρονη δημιουργική πορεία της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας! Το φθινόπωρο ακολουθεί το Σεμινάριο για προχωρημένους σπηλαιολόγους... Ετοιμαστείτε !!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) προσκαλεί τα Μέλη της Ε.Σ.Ε. στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7η Μαίου 2014 και ώρα 19.00΄ το βράδυ...


 


 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας σας ανακοινώνει το τρίμηνης διάρκειας Πρόγραμμα Επιστημονικής και Αθλητικής Σπηλαιολογίας, το οποίο αρχίζει τη Δευτέρα 17η Μαρτίου 2014 και θα γίνονται, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8 -10 μ.μ. τα θεωρητικά μαθήματα και κάθε Σαββατοκύριακο τα πρακτικά. Διάρκεια του προγράμματος μέχρι και 18 Ιουνίου 2014.


 
 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ" Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑ:

Στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή "Σε πρώτο πλάνο" προβλήθηκε την Κυριακή 09-02-2014, ώρα 12.00΄ ντοκιμαντέρ διάρκειας 85΄, το οποίο παρουσίασε η δημοσιογράφος κα. Κατερίνα Αντωνοπούλου, με τη βοήθεια πολλών σπηλαιολόγων, αναδεικνύοντας τον μαγευτικό και άγνωστο στους πολλούς κόσμο των σπηλαίων της Ελλάδας, τις δυσκολίες και τη χαρά της Σπηλαιολογίας, τα απρόοπτα και μυστηριώδη του υπόγειου κόσμου.


 
 ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2014 ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.:

Στη διάθεση των Μελών και των φίλων της Εταιρείας βρίσκεται το ημερολόγιο – εορτολόγιο του 2014. Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση, εξαιρετικά χρήσιμη και εύχρηστη με σημειωμένες τις σημαντικές γιορτές και αργίες, η οποία διανέμεται δωρεάν.


 
 ΜΝΗΜΗ Prof. Dr. Hubert Trimmel – Επιτίμου Προέδρου της U.I.S.:

Στις 15 Δεκεμβρίου 2013 έφυγε ο κορυφαίος αυστριακός σπηλαιολόγος και άνθρωπος Η.Τrimmel, o οποίος επανειλημμένα είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, μετείχε σε όλα τα Συνέδρια της U.I.S. και διατηρούσε άριστες σχέσεις με την αείμνηστη Aννα Πετροχείλου και τον αείμνηστο Καθηγ. Νίκο Συμεωνίδη, με διαρκή επιστημονική … ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (FSE):

Στην Casola της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου 2013, η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σπηλαιολογίας (F.S.E.), παράλληλα με την Εθνική Συνάντηση – Συνέδριο των Σπηλαιολογικών Συλλόγων της Ιταλίας.....
 
 


Καντε κλικ για μεγέθυνση

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟ 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ 2017 :

Στο Sydney της Αυστραλίας θα πραγματοποιηθεί το 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σπηλαιολογίας τον Ιούλιο του 2017. Αυτό αποφασίστηκε κατόπιν ψηφοφορίας την τελευταία μέρα του 16ου Π.Σ.Σ. που έγινε εφέτος στο Brno της Τσεχίας.


 


 16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ της UIS

Υπενθυμίζουμε ότι, θα γίνει από 21-28 Ιουλίου 2013 στο Brno της Νότιας Τσεχίας, όπου μπορεί κάθε συμμετέχων να ενημερωθεί για τις διεθνείς εξελίξεις σε όλους τους τομείς της επιστημονικής και αθλητικής σπηλαιολογίας και να μετέχει σε εκδρομές....


 


 16η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Θα πραγματοποιηθεί το 4ήμερο από 29 Αυγούστου μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2013 στο Καρύδι του Δήμου Σητείας από τον Σπηλαιολογικό Όμιλο Κρήτης (ΣΠ.Ο.Κ.). ....


 


 ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ Κ. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) και η Διοίκηση του Σπηλαίου Αλιστράτης συναποφάσισαν να τιμήσουν τον αείμνηστο Καθηγητή ΝΙΚΟΛΑΟ Κ. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, Επίτιμο Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. και Επίτιμο Δημότη Αλιστράτης την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 , στις 18.00΄, με τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης στο σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών, προκειμένου να δοθεί το όνομά του στο σπήλαιο, που με τους συνεργάτες του (σπηλαιολόγους της Ε.Σ.Ε. και Αλιστρατινούς) ουσιαστικά ανέδειξε ως κορυφαίο πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών....


 


 ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κ. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013 "έφυγε" από τη ζωή ο αγαπημένος Καθηγητής Νικόλαος Κ. Συμεωνίδης, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας και προσφάτως ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Η Ελληνική αλλά και Διεθνής επιστημονική κοινότητα πενθεί έναν εξαιρετικό επιστήμονα, τακτικό μέλος της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών, αλλά και ένα σπουδαίο Ανθρωπο...
  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (05-04-2013)

Μετά τη Γενική Συνέλευση της 27ης Μαρτίου 2013 και τις Αρχαιρεσίες, το νέο-εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα, ύστερα από πρόσκληση του Συμβούλου που πλειοψήφησε ως ακολούθως...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας ανακοινώνει το τρίμηνης διάρκειας Πρόγραμμα Επιστημονικής και Αθλητικής Σπηλαιολογίας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8 -10 μ.μ. τα θεωρητικά μαθήματα και κάθε Σαββατοκύριακο τα πρακτικά. Διάρκεια του προγράμματος μέχρι και 19 Ιουνίου 2013….

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) προσκαλεί τα Μέλη της Ε.Σ.Ε. στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27η Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00΄ το βράδυ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΔΙΑΛΕΞEIΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛEΣ:

Τετάρτη 30η Ιανουαρίου 2013, ώρα 20.00΄.
Με θέμα : «Τοπογραφικές διαδικασίες και βοηθητικές τεχνικές στη χαρτογράφηση των σπηλαίων» θα μιλήσει ο μαθηματικός κ. Ευάγ. Τσίμπανης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. στα Κεντρικά Γραφεία της Ε.Σ.Ε. – Σίνα 32, Αθήνα

Δευτέρα 4η Φεβρουαρίου 2013, ώρα 19.00΄
Με θέμα: « Γεωλογική και Γεωμυθολογική Διάσταση της Τέχνης από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι τις μέρες μας» από τον ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε. - ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών και φίλων της Ε.Σ.Ε. πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27η Ιανουαρίου 2013, ώρα 12.00΄ η καθιερωμένη κοπή της πίτας των Σπηλαιολόγων για πρώτη φορά εφέτος σε ένα μοναδικό και ιστορικό χώρο μέσα στην καρδιά της Αθήνας.
Στον σπηλαιώδη Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, που κρύβει στα σπλάχνα του θρύλους και παραδόσεις από τον 16ο αιώνα. Στα Μέλη και τους φίλους διανεμήθηκε και το φετινό ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους ημερολόγιο – εορτολόγιο της Ε.Σ.Ε.


 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) σας ενημερώνει ότι, ύστερα από συνεννόηση με τα μέλη μας εκπαιδευτές και πολλούς ενδιαφερομένους, οι οποίοι παρακολούθησαν επιτυχώς το πρωτοβάθμιο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σπηλαιολογίας τρίμηνης διάρκειας , αποφασίστηκε η οργάνωση και πραγματοποίηση Σεμιναρίου για προχωρημένους, το γνωστό ως Β΄βαθμού. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για προχωρημένους θα το βρείτε συνημμένο.
Έναρξη : Τετάρτη 28η Νοεμβρίου 2012.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Περισσότερα


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) σας ενημερώνει ότι, το Πρόγραμμα Επιστημονικής & Αθλητικής Σπηλαιολογίας άρχισε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 20.00΄ μέχρι 22.00΄. Τα Θεωρητικά μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και τα Πρακτικά Σάββατο ή Κυριακή. Διάρκεια προγράμματος μέχρι 13-06-2012.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χρόνια Πολλά
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) σας απευθύνει εγκάρδιες Ευχές για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, τις οποίες εύχεται να περάσετε όσο το δυνατό καλύτερα με Υγεία, Δημιουργία, Ευτυχία και Σπηλαιολογικές επιτυχίες.
Το Δ.Σ. επιθυμεί να σας ενημερώσει συνοπτικά για τα παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) προσκαλεί τα Μέλη της Ε.Σ.Ε. στην ετήσια Τακτική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28η Μαρτίου 2012 και ώρα 19.00΄βράδυ στα Γραφεία της Ε.Σ.Ε., οδός Σίνα 32, 1ος όροφος - Αθήνα, σύμφωνα με τα άρθρα 36 – 38, 9-10 του Καταστατικού της Ε.Σ.Ε. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ«Η Ε.Σ.Ε. ΣΤΗΝ 7η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ» – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012

Το ημερολόγιο – αφίσα του 2012 είναι διαθέσιμο για τα μέλη και τους φίλους της Ε.Σ.Ε. από τα Κεντρικά Γραφεία - Σίνα 32, Αθήνα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 19.30΄ μέχρι τις 22.00...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ - ΤΡΙΠΟΛΗΣ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12.30΄ με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) για τα μέλη και τους φίλους της με την κοπή της πίτας στο σπήλαιο ΚΑΨΙΑ Τρίπολης Αρκαδίας. Η αναχώρηση έγινε από τα Γραφεία της Ε.Σ.Ε. στις 09.30΄το πρωί με δύο πούλμαν και η άφιξη στην Κάψια γύρω στις 12.00΄. Το πρόγραμμα περιελάμβάνε:...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 ΕΥΧΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Σ.Ε. (23/12/11)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) μαζί με τις εγκάρδιες Ευχές του για τις Γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τις οποίες εύχεται να περάσετε όσο το δυνατό καλύτερα με Υγεία και Ευτυχία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι τον τελευταίο καιρό, επιθυμεί να σας ενημερώσει συνοπτικά....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μοναδικά φυσικά μνημεία, τα σπήλαια, ολοένα και αυξάνουν. Τι κάνουν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και οι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Τι κάνει ο απλός πολίτης, αλλά και εμείς οι σπηλαιολόγοι; Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. Επ. Καθηγ. Παν/μίου Αθηνών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΡΔΕΝΙΣΙΑΝΟΣ αναλύει στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στον Τύπο το φαινόμενο....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΣΟΙ ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΑ;

Μετά το τραγικό πυρηνικό ατύχημα της καταστροφής των αντιδραστήρων στη Fucushima της Ιαπωνίας εύλογο είναι το ερώτημα. Την απάντηση θα τη βρείτε στο ενδιαφέρον άρθρο του Τακτικού μέλους της Ε.Σ.Ε. Δρ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ......


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Σ.Ε. ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας συγχαίρει τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τοπικού Τμήματος της Ε.Σ.Ε. Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργο Λαζαρίδη για την εύρεση σπάνιων ορυκτών μέσα σε σπήλαια...


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΗ 14η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Από τον Ε.Ο.Σ. Χανίων λάβαμε νεότερη ενημέρωση για τη διοργάνωση της 14ης Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Συνάντησης από τις 31 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου 2011 στα Χανιά της Κρήτης. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.eoshanion.gr

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

Με επιτυχία περατώθηκε το φετινό εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ε.Σ.Ε.
Τόσο τα θεωρητικά μαθήματα, όσο και οι πρακτικές ασκήσεις, καθώς και οι εκδρομές στην Κρήτη και Μεσσηνιακή Μάνη είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα για τους νέους και νέες που συμμετείχαν. Ιδιαίτερα τα νέα μαθήματα, που από εφέτος εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα και τα οποία παρακολούθησαν και παλαιότερα Μέλη έτυχαν θερμής αποδοχής.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας μας ενημερώνει ότι έχουν τοποθετηθεί προβληματικά βύσματα (εταιρείας Rockland) στα φαράγγια της Κρήτης και όχι μόνο, στα οποία έγιναν διορθώσεις το διάστημα 2010-2011, αλλά επιβάλλεται η άμεση αντικατάστασή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://esecrete.eu/main.php
ΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε

Το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο προέκυψε από τις πρόσφατες Αρχαιρεσίες στις 11 Απριλίου 2011 και συγκροτήθηκε σε Σώμα, θεωρεί υποχρέωσή του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ: 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, αν και Προσωρινό, αποφάσισε να διοργανώσει ένα αναβαθμισμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για όλους τους νέους, που τους συναρπάζει η ιδέα της Έρευνας και της Εξερεύνησης των άγνωστων και ανεπανάληπτων Μνημείων της φύσης, των ΣΠΗΛΑΙΩΝ.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ) : ΔΕΥΤΕΡΑ 28-03-2011, ώρα 20.00΄
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ - Σίνα 32, 1ος όροφος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε. (11-04-2011)


Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.), το οποίο ορίστηκε με την Απόφαση αριθ. 450/2011 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με εξουσιοδότηση συγκλήσεως Γενικής Συνελεύσεως για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου και όπως συγκροτήθηκε σε σώμα από 24-02-2011 προσκαλεί τα Μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας , σε εκτέλεση της ανωτέρω εντολής, σε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 11η Απριλίου 2011 και ώρα 18.30 ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011:

Κάθε Τετάρτη , ώρα 20.00΄στα Γραφεία της Εταιρείας – Σίνα 32, 1ος όροφος.
Τετάρτη 12η Ιανουαρίου 2011: «Σπήλαια και Μυθολογία». Ομιλητής: Ομ.Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών Ηλίας Μαριολάκος, Τακτικό Μέλος της Ε.Σ.Ε.

Τετάρτη 19η Ιανουαρίου 2011: « Οι εξελίξεις στον τομέα της αθλητικής Σπηλαιολογίας ως προς τα σύγχρονα υλικά, τις τεχνικές και τα επιτεύγματα της εξερεύνησης». Ομιλητής: Πάνος Γεωργόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Τακτικό Μέλος της Ε.Σ.Ε.

Τετάρτη 26η Ιανουαρίου 2011: « Φυσική ραδιενέργεια των Ελληνικών πετρωμάτων και σπηλαίων». Ομιλητής: Δρ. Ιωάννης Μπασιάκος, Δ/ντής ερευνών Αρχαιομετρίας Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», Τακτικό Μέλος της Ε.Σ.Ε.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ:

Το ημερολόγιο του 2011, που μόλις κυκλοφόρησε από το Τοπικό Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας είναι μία πολύ αξιόλογη έκδοση, αισθητικά άψογη με 13 φωτογραφίες – αφίσες από σπήλαια και φαράγγια της Κρήτης, που με μεράκι φωτογράφησαν τα Μέλη του Τοπικού Τμήματος.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ:

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 έφυγε από τη ζωή ο Ομ. Καθηγητής Βιολογίας του Παν/μίου Αθηνών ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΤΣΑΚΗΣ, Τακτικό μέλος της Ε.Σ.Ε. Αξιος, μεγάλος ερευνητής και δάσκαλος, οραματιστής και πρωτοπόρος της Οικολογίας και Βιογεωγραφίας της Ελλάδος. Ένας ξεχωριστός και καινοτόμος άνθρωπος. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε αν και θα νοιώθουμε φτωχότεροι, όπως και η επιστήμη της Βιολογίας, που με πάθος υπηρέτησε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

Σας κοινοποιούμε το Πρόγραμμα των πρώτων διαλέξεων, που καθιερώνει το Δ.Σ. για τον μήνα Δεκέμβριο 2010, κάθε Τετάρτη , ώρα 20.00΄στα Γραφεία της Εταιρείας – Σίνα 32, 1ος όροφος.


Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010:
« Σπηλαιο-ορυχεία: Εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου».
Ομιλητής: Δρ. Ιωάννης Μπασιάκος, Δ/ντής ερευνών Αρχαιομετρίας Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος».

Τετάρτη 8η Δεκεμβρίου 2010:
« Γένεσις και κατακλυσμός».
Ομιλητής: Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών Μιχαήλ Δερμιτζάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΣΕ.

Τετάρτη 15η Δεκεμβρίου 2010:
« Τα σπήλαια ως χώρος κατοίκησης του προϊστορικού ανθρώπου». Ομιλητής: Επ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μερδενισιάνος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΕΣΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

Το Δ. Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) προσκαλεί τα μέλη της Ε.Σ.Ε. στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 και ώρα 19:00’ στα γραφεία της Ε.Σ.Ε., οδός Σίνα 32 – 1ος όροφος, Αθήνα, σύμφωνα με τα άρθρα, 9-10 & 36-38 του Καταστατικού της Ε.Σ.Ε. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΤΟΤΒΕ: 2η Πρακτική Ασκηση των Σεμιναρίων

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη πρακτική εκδρομή των σεμιναρίων 2009-2010 του Το.Τ.Β.Ε. (και η πρώτη για το νέο έτος) το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 στην αναρριχητική κλειστή πίστα του Ορειβατικού συλλόγου Αιγινίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


23/01/2010: Ορυχεία Λαυρίου

Στις 23/01/2010 τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Λαμπρακόπουλος Θωμάς, Γεωργιάδης Γιάννης και Σωτήρης Γιάννης κατά την επίσκεψη σε ορυχείο ανακάλυψαν σπηλαίωμα στο βάθος του. Η επίσκεψη είχε οργανωθεί παράλληλα με άλλη ομάδα της Ε.Σ.Ε. η οποία με οδηγό τον Φ. Έλληνα είχε δραστηριότητα στην κεντρική στοά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010, στις 12:00 μμ, στο Σπήλαιο Αμώμων - Νταβέλη στην Πεντέλη, θα γίνει η ετήσια κοπή της πίτας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος της του σπηλαίου δεν είναι διευθετημένος. Τα αυτοκίνητα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Ψήφιση του Εσωτερικού Κανονισμού του Τομέα Εξερευνήσεων

Καλούνται τα Μέλη της Ε.Σ.Ε. σε συνάντηση που αφορά στην ψήφιση του Εσωτερικού Κανονισμού του Τομέα Εξερευνήσεων, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως η δομή και το περιεχόμενο του Κανονισμού έχει ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνάντηση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Συνάντηση για την Εκπαίδευση

Προσκαλούνται όλοι οι Εκπαιδευτές και οι Βοηθοί Εκπαιδευτές της Ε.Σ.Ε. την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010, στις 21:00, στα Γραφεία μας,για να συζητήσουμε συνολικά για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της Εταιρείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Παρέμβαση στη δημόσια διαβούλευση για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»

Ακολουθεί ο παρέμβαση στο σχεδίου νόμου από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, όπως κατατέθηκε στην ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Κοπή Πϊτας από το Τ.Τ. Δυτικής Κρήτης

Το Τοπικό Τμήμα Δυτικής Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας προσκαλεί τούς φίλους των σπηλαίων, της φύσης, αλλά και όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στην κοπή της πίτας του, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010, στον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Αντωνίου, Ρουσοσπιτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


06/01/2010: Ερευνα Πεδίου Ε.Σ.Ε. 2010 - Σπ. Βα. Σταυροκοράκι

Στις 06/01/2010 τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Λαμπρακόπουλος Θωμάς και Σωτήρης Γιάννης με τη βοήθεια του Σωτήρη Παναγιώτη( Φοιτητή) επισκεφθήκαμε για ακόμα μια φορά το Σπ.Βα.Σταυροκοράκι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Εξερεύνηση Βαράθρου "Μουρσί Στο Πετάσι" Ορος Αινος - Κεφαλλονιά (ΑΣΜ 10082)

Στα πλαίσια της αποστολής ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ 2010 που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 8 Ιανουαρίου είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ένα νέο σπηλαιοβάραθρο στο Όρος Αίνος με την ονομασία ¨Μουρσί στο Πετάσι¨ σε υψόμετρο 1360 μέτρα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ