22-24/5/2009: Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σπηλαιοδιάσωσης: Treviso-Italia

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σπηλαιοδιάσωσης: Treviso-Italia, 22-24 Μαΐου 2009


 


Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σπηλαιοδιάσωσης για το έτος 2009 έλαβε μέρος στο Treviso της Ιταλίας (22-24 Μαΐου).  Μέρος έλαβαν οι χώρες Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Κροατία, Σλοβενία και Ελλάδα. Η ελληνική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από  δύο μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, τον Γώγο Στέφανο και την Κρίθαρη Χριστίνα.


Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι τηλεπικοινωνίες και οι εφαρμογές τους στην σπηλαιοδιάσωση. Η κάθε ομάδα παρουσίασε τον τρόπο επικοινωνίας μέσα στις σπηλιές. Ενδιαφέρον είχαν τα πατενταρισμένα ασύρματα τηλέφωνα της γαλλικής ομάδας τα οποία ήταν μικρά σε όγκο, εύχρηστα και με πολύ καλό σήμα.


Επίσης παρουσιαστήκαν δύο καινούρια φορεία από την ομάδα της Ιταλίας, ένα  στεγανό φορείο για φαράγγια  που φέρνει την επανάσταση στην διάσωση σε νερό, και ένα φορείο από ανθρακονήματα που σπάει σε τέσσερα κομμάτια. Και τα δυο βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.


Το συνέδριο έκλεισε με την πρόταση της Αυστριακής ομάδας, για την δημιουργία μίας πανευρωπαϊκής βάσης δεδομένων όπου θα επικοινωνούν οι ομάδες σπηλαιοδιάσωσης μεταξύ τους και θα καταγράφονται ατυχήματα, τεχνικές, εκπαιδεύσεις, συνεργασίες  και ότι αφορά τον τομέα της σπηλαιοδιάσωσης.


Γώγος Στέφανος
       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.