ΜΑΥΡΗ 2009

Αποστολή στη Μαύρη

 

 

Δυο χρόνια μετά, η Βισταγή του Αμαρίου ήταν και πάλι ο προορισμός μιας ακόμη εξερευνητικής αποστολής. Και πάλι ο Τάφκος της Μαύρης στις νοτιοδυτικές υπώρειες του Ψηλορείτη ήταν ο σκοπός της. Ένα πολύ στενό πέρασμα που μας είχε σταματήσει, αυτή τη φορά δεν αντιστάθηκε για πολύ, οδηγώντας τα μέλη της ομάδας σε μία αίθουσα τεραστίων διαστάσεων. Το εντυπωσιακό σε μέγεθος σπηλαιοβάραθρο, εξερευνήθηκε και χαρτογραφήθηκε μέχρι το βάθος των 150 μέτρων, όπου ένα νέο στενό πέρασμα μας έκλεισε πάλι το δρόμο. Την επόμενη φορά θα το περάσουμε και αυτό!
Η διαμονή της ομάδας στο παλαιό δημοτικό σχολείο και στο καταφύγιο της Βισταγής, διευκολύνθηκε σημαντικά από τους κατοίκους της περιοχής που για μια ακόμη φορά πρόσφεραν απλόχερα την φιλοξενία τους. Περάσαμε ένα καταπληκτικό Πάσχα στο Αμάρι και το γλέντι της Κυριακής του Πάσχα, με την μεγάλη παρέα που μαζεύτηκε σχεδόν από όλη την … Κρήτη, θα το θυμόμαστε για πάρα πολύ καιρό! Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψουμε σύντομα για να πατώσουμε επιτέλους την Μαύρη, αλλά και να απολαύσουμε ξανά την αμαριώτικη φιλοξενία. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Παύλο και τον Θανάση για όλα όσα έκαναν για γίνει η διαμονή μας αξέχαστη.
Στην αποστολή συμμετείχαν οι: Μαρία Αραμπάνου, Φάνης Έλληνας, Βαγγέλης Ζαχαρής, Παύλος Καδάς, Ολιβιέ Κάντερλι, Στέλιος Λαμπρινός (Ποσειδώνας), Θανάσης Ξανθόπουλος, Μάνος Πετράκης, Μενέλια Ρατοπούλου,  Μπάμπης Σκεπετζάκης, Γιάννης Τσακανίκας και Πέλη Φιλιππάτου.

 

(Φώτο Θανάσης Ξανθόπουλος, Ολιβιέ Καντερλι, Φάνης Ελληνας)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *