ΨΑΡΗ 2008: Ξεκινά η Αποστολή

Ελληνική  Σπηλαιολογική  Εταιρεία
Σπηλαιολογική Αποστολή «Ψαρή 2008»

Λευκά Όρη, Χανιά, Κρήτη
19-27 Ιουλίου 2008

 

 

Η φετινή πολυήμερη αποστολή της Ε.Σ.Ε. στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί σε μια παρθένα από σπηλαιολογικές εξερευνήσεις περιοχή των Λευκών Ορέων. Ήδη από τις προκαταρκτικές επισκέψεις για την προετοιμασία της αποστολής εντοπίστηκαν αρκετά βάραθρα και υπάρχουν πολύ περισσότερα. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλο σπηλαιολογικό ενδιαφέρον και δύσκολα θα εξαντληθεί με μια πολυήμερη αποστολή. Πιθανά ο συνολικός αριθμός βαράθρων ξεπερνάει αρκετά τα 200 (σε έκταση 1,5 τ.χ.). Τα περισσότερα βάραθρα είναι διακλάσεις τεκτονικής κυρίως προέλευσης και μικρού βάθους. Υπάρχουν όμως και αρκετές δεκάδες διανοιγμένα με καρστικές διαδικασίες.
Η επικείμενη αποστολή θα έχει οπωσδήποτε αξιόλογα αποτελέσματα διότι υπάρχει μεγάλος αριθμό βαράθρων, εύκολη πρόσβαση, θέση κατασκήνωσης με νερό, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχει ταβέρνα (για να σπάει η ρουτίνα),  αστικό κέντρο για προμήθειες, και παραλίες για λίγη ξεκούραση.

 

Ο αριθμός των σπηλαιολόγων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι μεγάλος. Ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες θα συμμετέχουν πάνω από 25 άτομα.

 

Εδώ μπορείτε να βρείτε ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ της αποστλής.

 

Στην Αποστολή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σπηλαιολόγοι. 

 

Περισσότερες πληροφορίες:
Κώστας Φωτεινάκης τηλ. 6977 86 12 71 & Θανάσης Ξανθόπουλος τηλ. 6945 66 73 23

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *